Quantcast
Ίδρυση Οργανισμού Τουριστικής Προβολής του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος - enikonomia.gr
share

Ίδρυση Οργανισμού Τουριστικής Προβολής του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη σύστασης ενός υπερτοπικού Οργανισμού που θα έχει στόχο την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου (Διεθνώς “VOL”) εξέφρασαν οι Πρόεδροι – εκπρόσωποι 19 συνολικά Φορέων της Κεντρικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης που είχαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκφράστηκε η επιθυμία να δημιουργηθεί αυτός οργανισμός, ώστε η κατ’ ουσία μοναδική πύλη εισόδου της Κεντρικής Ελλάδας να αποτελέσει τον κύριο μοχλό για την τουριστική, αλλά και οικονομική ανάπτυξή της.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο τουρισμός μπορεί να καταστεί ο αιμοδότης σχεδόν ολόκληρης της οικονομίας της Κεντρικής Ελλάδας. Δυναμικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή οικονομία, ισχυρή οικονομία σημαίνει ευημερούσα Κεντρική Ελλάδα. Πέρα από τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, τις οποίες δημιουργεί σε όλους σχεδόν τους κλάδους, συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση των εισοδημάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ έχει πολλαπλασιαστικές επιδράσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι ο τουρισμός ευνοεί την ισόρροπη ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου καθώς η Κεντρική Ελλάδα αναπτύσσει όλες τις μορφές του.

Οι στόχοι  της δημιουργίας του Οργανισμού είναι:  Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αύξηση των αφίξεων των τουριστών,  αύξηση της τουριστικής δαπάνης, διάχυση του τουρισμού στο χώρο, η μη διασπορά κεφαλαίων που αφορούν στην ίδια δράση και ο συντονισμός δράσεων με κοινό αποτέλεσμα. Βασική του όμως λειτουργία  του Οργανισμού θα είναι η προσέλκυση πτήσεων ή η μεγαλύτερη διάρκεια των υφισταμένων αναλύοντας την παρούσα κατάσταση, δημιουργώντας ελκυστικά πακέτα, διερευνώντας τις αεροπορικές εταιρείες καθώς και η ανάλυση των ανταγωνιστικών περιοχών. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.