Quantcast
ΞΕΕ: 5.000 τουρίστες επέλεξαν ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο Χριστουγέννων - enikonomia.gr
share

ΞΕΕ: 5.000 τουρίστες επέλεξαν ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο Χριστουγέννων

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 5.000 τουρίστες επέλεξαν ελληνικούς προορισμούς (όπως Κρήτη, Βόλο, Μαγνησία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη) για να απολαύσουν το τριήμερο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστα Λεβέντη.

Από τους 5.000 τουρίστες, οι 2.000 ήταν Γερμανοί και Ελβετοί που ζουν και εργάζονται στη χώρα.

Συγκεκριμένα αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης  ανέφερε ότι: «Το 100% κατέγραψαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων σε Πορταριά, Μακρινίτσα, Βόλο και Χάνια  φέτος το τριήμερο των Χριστουγέννων. Ακόμη το κεντρικό Πήλιο κινήθηκε και αυτό σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας σε χειμερινούς προορισμούς (όπως η Τσαγκαράδα) να έχουν κρατήσεις στο 90% και τα μεσαίας κατηγορίας αντίστοιχα στο 70%. Αύξηση της τάξης 7% έως 10% σημείωσε η αύξηση των επισκεπτών στο Πήλιο φέτος το  τριήμερο των Χριστουγέννων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2014».

«Ίδια εικόνα υπήρχε σε όλη την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος, ο κόσμος προτίμησε τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα. Οι κρατήσεις ήταν στην πλειοψηφία τους διήμερες και αφορούσαν παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και οι μεγάλες αναχωρήσεις ξεκίνησαν χθες, Κυριακή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ο Βόλος ήταν περισσότερο οργανωμένος για τις γιορτές φέτος και αυτό άρεσε. Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων πλαισίωσαν τις εορτές και δημιούργησαν ένα όμορφο κλίμα. Αυτό απέδωσε στον εισερχόμενο τουρισμό και ακόμη περισσότερο στον εσωτερικό τουρισμό. Θέλει δουλειά ακόμη για να οργανωθούμε σαν πόλη, όμως τα Χριστούγεννα του 2015 είχαν καινούργια δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

«Στις υψηλές πληρότητες συνέβαλε και ο σύμμαχος καιρός, με τους τουρίστες να μην ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους με ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενώ με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, οι επιχειρήσεις κατάφεραν να πάρουν ανάσα. Είμαστε ικανοποιημένοι», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την κίνηση των Χριστουγέννων. Οι εορτές κινήθηκαν πάρα πολύ θετικά. Οι πληρότητες άγγιξαν και ξεπέρασαν το 95%. Σε αυτό συνέβαλε ο σύμμαχος καιρός, αλλά και η ασφάλεια που παρέχει η Ελλάδα σαν προορισμός, καθώς οι προκρατήσεις ξεκίνησαν από το Νοέμβριο με πολλές ακυρώσεις για ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της τρομοκρατίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.