Quantcast
ΞΕΕ: Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ επιβαρύνει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

ΞΕΕ: Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ επιβαρύνει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 228 ξενοδόχοι του Νομού Πιερίας συμμετείχαν στη 2η περιφερειακή ενημερωτική συνάντηση μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την «κατάταξη των καταλυμάτων της χώρας» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης, «Εκάβη».

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης ανέφερε ότι: «Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, σε όλα τα επίπεδα, τόσο τοπικά όσο και εθνικά, επιβαρύνει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η απορρόφηση της αύξησης από τις επιχειρήσεις μοιάζει πολύ δύσκολη, όπως εξίσου δύσκολη είναι και η μετακύλησή της στην κατανάλωση».

«Η υψηλή εποχικότητα της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος μας, εξακολουθητικά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες του ελληνικού τουρισμού.

Το μεγαλύτερο και ίσως το πλέον υποτιμημένο, τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από την ίδια την πολιτεία, πρόβλημα όμως είναι αυτό της οικονομίας του διαμοιρασμού, δηλαδή της παράνομης ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών ως τουριστικών καταλυμάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν στον νόμιμα λειτουργούντα και αδειοδοτημένο τομέα της τουριστικής οικονομίας, λόγω της μη υποχρέωσης τήρησης οποιουδήποτε κανόνα ασφαλείας σε αντίθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την δική της άποψη επί του θέματος εξέφρασε και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Λάμπρου  διευκρινίζοντας ότι: «Είναι επιτακτική η ανάγκη για ενδυνάμωση του κλάδου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των παράνομων καταλυμάτων».

Και συνέχισε εκφράζοντας: «Την δυσαρέσκειά της για την επιβολή νέων φόρων και κυρίως των συντελεστών του ΦΠΑ. Ζήτησε στήριξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας και κυρίως την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων από την κυβέρνηση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.