Quantcast
ΞΕΕ: Το πρόβλημα είναι αν θα μπορούμε να κρατήσουμε τους τουρίστες - enikonomia.gr
share

ΞΕΕ: Το πρόβλημα είναι αν θα μπορούμε να κρατήσουμε τους τουρίστες

δημοσιεύτηκε:

«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά αν θα μπορούμε να τους κρατήσουμε εμείς»  δήλωσε  σήμερα το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χριστίνα Τετράδη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 Η κ. Τετράδη επεσήμανε ότι «αυτό θα συμβεί  λόγω των ελλείψεων που αναμένεται να παρουσιαστούν στα βασικά αγαθά».

Ειδικότερα, η αύξηση των αφίξεων τουριστών και οι ακυρώσεις, μονάχα από μεμονωμένους πελάτες, από το φόβο ενός ενδεχόμενου Grexit, παρατηρούνται στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ άλλων η κ.Τετράδη ανέφερε ότι «φέτος αναμένεται να σημειώσουν αύξηση  5% οι αφίξεις των τουριστών στη Ζάκυνθο και 3,7% προβλέπεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός  των επισκεπτών  στην Κέρκυρα. Αυτό δεν θεωρείται αύξηση =- τόνισε –  εφόσον πέρυσι τον ίδιο μήνα, οι αυξήσεις στα δυο αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου ξεπερνούσαν το 15%».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός  Gexit, η κ. Τετράδη  είπε: «Ακυρώσεις σημειώνονται μόνον από μεμονωμένους πελάτες, δηλαδή από εκείνους που έχουν κλείσει κατάλυμα από τουριστικές ιστοσελίδες ή από το τηλέφωνο. Από το σύνολο των ακυρώσεων, το 80% είναι Έλληνες, ενώ το ποσοστό των ξένων τουριστών που προβαίνουν σε ακυρώσεις, ξεπερνά το 50%». «Αντίθετα οι πρακτοριακοί πελάτες, δηλαδή οι πελάτες που έχουν κλείσει πακέτα διακοπών με μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρίες, δεν κάνουν ακυρώσεις. Μεγάλη συμβολή στη διατήρηση των τουριστικών πακέτων, έχουν οι ξένοι tour operators», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως  η κ. Τετράδη  αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του οργανισμού TUI, όπου επισημάνεται ότ: « Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών και οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.