Quantcast
Ξεκινάνε οι υπερατλαντικές πτήσεις της SkyGreece - enikonomia.gr
share

Ξεκινάνε οι υπερατλαντικές πτήσεις της SkyGreece

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Στις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας SkyGreece από την Αθήνα με προορισμό το Τορόντο, ενώ στις 19 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας με προορισμό τη Νέα Υόρκη. H νέα αεροπορική εταιρεία θα συνδέσει με απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις όλο το χρόνο την Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της SkyGreece πως «η εταιρεία αποτελεί ένα «ξέσπασμα» του ελληνισμού της ομογένειας, που δημιουργήθηκε για να μείνει και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Η SkyGreece αποτελεί το όχημα της ελληνικής φιλοξενίας, της ελληνικής παράδοσης, της ελληνικής κουλτούρας και της ελληνικής σημαίας». Παράλληλα, στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Τορόντο με στάση ανεφοδιασμού στη Βουδαπέστη.

Τη σημασία διατήρησης των πτήσεων και κατά τη διάρκεια του χειμώνα τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Ελενα Κουντουρά, σημειώνοντας πως το εγχείρημα της SkyGreece αποτελεί ένα στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό.

 

Συνεργασία με την BH Air

 

Με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω το πτητικό της έργο, ενδυναμώνοντας παράλληλα την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, η SkyGreece πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με τη βουλγαρική αεροπορική εταιρεία BH Air. Με βάση τη νέα συμφωνία, η ελληνική εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα 6 αεροσκάφη της βουλγαρικής εταιρείας, εκτός από τα 2 δικά της.

Η εδραίωση της αεροπορικής εταιρείας και η επέκτασή της στον παγκόσμιο χάρτη, εντάσσοντας στους προορισμούς της τη Βοστόνη, το Σικάγο και τη νότιο Αφρική αποτελούν τους άμεσους στόχους της SkyGreece, ενώ μελλοντικά οι ιδρυτές της εξετάζουν το ενδεχόμενο διασύνδεσης των ΗΠΑ και του Καναδά με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μάλιστα, ήδη πραγματοποιούνται συζητήσεις για να ενταχθούν τα αεροδρόμια της Κρήτης και της Καλαμάτας στο πτητικό έργο της SkyGreece.

 

Αυξημένη η επιβατική κίνηση από την Αμερική

 

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει τα τελευταία δύο χρόνια η επιβατική κίνηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Συγκεκριμένα, για το 2014 η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε αύξηση κατά 22% συγκριτικά με το 2013, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρατηρείται η ίδια τάση, με την επιβατική κίνηση να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 48% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.