Quantcast
"Καμπανάκι" κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ για την τουριστική σεζόν μετά τα μέτρα στη Μύκονο - enikonomia.gr
share

“Καμπανάκι” κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ για την τουριστική σεζόν μετά τα μέτρα στη Μύκονο

δημοσιεύτηκε:

Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι και εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά για τον κορονοιο και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων( ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως είπε «το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται» και υπογράμμισε : «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».
Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τόνισε ο κ.Τάσιος, ωστόσο σημείωσε ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.


Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξήγησε.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Μύκονο

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα για τον κορονοιο στη Μύκονο λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού στο νησί. Συγκεκριμένα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το νησί ήταν τα εξής:
1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο. Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 6 π.μ με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι “τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της” .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.