Quantcast
Κέρκυρα: Θετικά μηνύματα από την κρουαζιέρα για το 2015 - enikonomia.gr
share

Κέρκυρα: Θετικά μηνύματα από την κρουαζιέρα για το 2015

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

Με μειωμένες προσεγγίσεις κατά 17,7% συγκριτικά με το 2013, αλλά αυξημένες πληρότητες στα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας κλείνει η τουριστική περίοδος για το νησί των Φαιάκων.

H φετινή χρονιά κύλησε σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για 85 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων λιγότερες και για αφίξεις 636.500 επιβατών, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10,2% σε σχέση με τους 709.000 επιβάτες του 2013.

Υψηλές πληρότητες
Χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου αποτέλεσαν οι υψηλές πληρότητες που εμφάνισαν τα κρουαζιερόπλοια, κλείνοντας με 90,3%, έναντι 87,5% το 2013 και 86% το 2012.

Την πρωτοκαθεδρία στις αφίξεις είχαν για μία ακόμη χρονιά οι Βρετανοί, με μερίδιο 22,8% της συνολικής κίνησης, ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς με 112.554 επιβάτες και μερίδιο 17,7%.

Το «παρών» στο νησί έδωσαν Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Αυστραλοί, Ελβετοί, Αυστριακοί και Ολλανδοί, ενώ και οι αγορές της Ασίας είχαν την τιμητική τους με τους Ιάπωνες και τους Κινέζους να προπορεύονται.

Ευοίωνες προβλέψεις για το 2015
Θετικά είναι τα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, αφού οι προσεγγίσεις που έχουν κοινοποιηθεί ως σήμερα από τους τοπικούς  πράκτορες αγγίζουν τις 370 και αφορούν στην πλειοψηφία τους κρουαζιερόπλοια μεγάλης χωρητικότητας.

Παράλληλα, στον τομέα της ακτοπλοΐας, επαναδρομολογείται από το καλοκαίρι του 2015, η παραδοσιακή γραμμή επικοινωνίας Κέρκυρας-Ιταλίας, δηλαδή η γραμμή Κέρκυρα-Μπρίντεζι που βρίσκεται στην περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία.

Η γραμμή αυτή καθώς και η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να ενισχυθεί η σύνδεση με τα λιμάνια του Μπάρι, της Ανκόνα αλλά και η έναρξη γραμμής με την Βενετία προοιωνίζουν μεγάλη αύξηση των αφίξεων Ιταλών και βορειευρωπαίων τουριστών, οι οποίοι τα τελευταία έτη είχαν ουσιαστικά χαθεί από την τουριστική αγορά της Κέρκυρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.