Quantcast
Κικίλιας: Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η  φετινή τουριστική περίοδος κινείται σε ακόμα πιο ανοδική τροχιά από το 2022, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στην οποία αναφέρθηκε επίσης στα έσοδα από τον τουρισμό  σε χρονιά πολλαπλών κρίσεων,  στα ανοίγματα σε νέες αγορές.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ακόμα στις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την προσέλκυση ταξιδιωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τονίζοντας ότι  το 2022 η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σημείωσε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία -τόσο από τις αφίξεις και τα έσοδα όσο και από τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους επόμενους μήνες- καταδεικνύουν ότι οι φετινές επιδόσεις θα είναι αυξημένες από 10% έως 20% συγκριτικά με πέρυσι.

«Θυμίζω ότι το 2022 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την έλευση ταξιδιωτών να αυξάνεται από πολύ σημαντικές αγορές στις οποίες προστέθηκαν και νέες μετά από επωφελείς συμφωνίες που συνάψαμε με αεροπορικές εταιρείες και tour operators. Για τη φετινή σεζόν, λοιπόν, περιμένουμε περαιτέρω αύξηση των τουριστικών ροών από μεγάλες αγορές όπως για παράδειγμα αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο υπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.