Quantcast
Κικίλιας: Οι μεγάλοι tour operators ανακοίνωσαν διπλασιασμό των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Οι μεγάλοι tour operators ανακοίνωσαν διπλασιασμό των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι μεγάλοι tour operators ανακοίνωσαν διπλασιασμό των ταξιδιωτών, όπως επεσήμανε στο OPEN ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022.

Όπως είπε, “οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 και για να είμαι ακριβής για την άνοιξη του 2022 έως τα τέλη του φθινοπώρου του 2022 έχουν αρχίσει από την έναρξη του έτους να αυξάνονται κατακόρυφα. Οι μεγάλοι tour operators….. βρέθηκα με την TUI στην Ρόδο- ανήγγειλαν οι ίδιοι διπλασιασμό των ταξιδιωτών”.
O CEO της TUI ότι από 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες που έφεραν το 2021, θα φέρουν 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2022,πρόσθεσε.

Για την κρουαζιέρα


Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η κρουαζιέρα αντί για μέσα Απριλίου ξεκινάει την 1η Μαρτίου .” Μου ζητούν να επεκτείνουμε την κρουαζιέρα μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης θα είναι home ports . Ήδη βλέπετε ότι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, μεγάλα δίκτυα και εφημερίδες από το εξωτερικό υμνούν τα ελληνικά νησιά και παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να έρθουν στη χώρα”, συμπλήρωσε.

Και εξήγησε ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ειδικά το πρώτο κομμάτι της υγειονομικής κρίσης το χειριστήκαμε με μεγάλη επιτυχία και ξέρουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Πρέπει στους εκατοντάδες χιλιάδες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν έμμεσα ή άμεσα να επιστρέψει το μέρισμα από τα κέρδη, από αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία γίνεται στον τουρισμό, πρόσθεσε και είπε ότι αυτοί είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας….. δεν είναι μόνο οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγάλοι ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών αλλά είναι και ο εμπορικός κόσμος, οι τουριστικές περιοχές, είναι αυτοί που έχουν τις μεταφορές, τις μικρομεταφορες, αυτοί που κάνουν τροφοδοσία, αυτοί που διοργανώνουν εκδηλώσεις, είναι αυτοί που νοικιάζουν σκούτερ και αυτοκίνητα, είναι αυτοί που δουλεύουν στις παραλίες με τις ομπρέλες, είναι αυτοί που πωλούν τα σάντουιτς και ελληνικά προϊόντα όπως μέλ, ι κρασί στον τουρισμό μας .Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ποντάρουν στον ελληνικό τουρισμό, σημείωσε.
Ελλάδα: Θα είναι χρονιά ρεκόρ το 2022 για τον τουρισμό

Επίσης ρωτήθηκε εάν το 2022 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ελλάδας .Απέφυγε να απαντήσει επί τούτου . Όπως είπε δεν θέλω να κάνω μια τέτοια δήλωση …..θέλω να πω ότι θα ενισχυθεί σημαντικά το τουριστικό μας προϊόν το 2022.

Στην συνέχεια επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας για το 2022,. “Μαζί με τα σοβαρά θέματα της άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας, που η Κυβέρνηση έχει φροντίσει και ενισχύεται και της μείωσης της φορολογίας την οποία βλέπουμε συστηματικά από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται ο Τουρισμός να δώσει τεράστια βοήθεια στην ελληνική οικονομία.

Αυτή θα είναι και το 2022 η αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας για τους επόμενους μήνες και πρέπει να το αισθανθεί ο Έλληνας, η μέση ελληνική οικογένεια, ο εμπορικός κόσμος, ο τουριστικός κόσμος και όλα τα επαγγέλματα γύρω από τον Τουρισμό”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.