Quantcast
Κικίλιας: Το υπουργείο Τουρισμού έχει μεταλλαχθεί σε οικονομικό, αναπτυξιακό αλλά και επενδυτικό - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Το υπουργείο Τουρισμού έχει μεταλλαχθεί σε οικονομικό, αναπτυξιακό αλλά και επενδυτικό

δημοσιεύτηκε:

Για τα στοιχήματα που κερδήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στον ελληνικό τουρισμό μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως ανέφερε, το «φετινό καλοκαίρι» ως όρος αντικαθίσταται πλέον με τον όρο «φετινή σεζόν» καθώς η τουριστική περίοδος άρχισε τον Μάρτιο και θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους, με τις προκρατήσεις και τις ανοιξιάτικες αφίξεις να καταδεικνύουν ότι το 2023 θα είναι μία εξαιρετική χρονιά, και με έσοδα τουλάχιστον 10% πάνω από το 2022. Επίσης, τόνισε τη σημασία της καθιέρωσης εναλλακτικών προορισμών, ένας στόχος η υλοποίηση του οποίου οδηγεί στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

«Κερδίσαμε το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας, στους ηπειρωτικούς προορισμούς και κυρίως στην Αθήνα. Με στοχευμένες συμφωνίες προσελκύσαμε ποιοτικό τουρισμό και αυξήσαμε τη δαπάνη ανά ταξιδιώτη. Ενισχύσαμε τον off season τουρισμό συνυπογράφοντας με τον ΕΟΤ και 10 αεροπορικές εταιρείες συνδιαφήμιση με πτήσεις Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γέναρη, Φλεβάρη και Μάρτη. Για πρώτη φορά ο ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού έκανε καμπάνια 12 μήνες τον χρόνο. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο city break κυρίως στην Αθήνα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Και προχωρούμε μαζί με την ΕΣΕΕ σε προβολή της πιο δημοφιλούς συνήθειας όσων έρχονται για διήμερα-τριήμερα σε μια ευρωπαϊκή πόλη: Το shopping in Greece», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ως προς το στοίχημα της επόμενης τετραετίας, επεσήμανε ότι αυτό είναι τα έργα υποδομής στους τουριστικούς προορισμούς: Από τη διαχείριση υδάτινων πόρων και τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια έως τη διαχείριση αποβλήτων και τις υποδομές 5G δικτύων. «Κι εδώ θέλω να μοιραστώ μία σημαντική διαπίστωση που πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους, πολίτες και πολιτικούς: Το υπουργείο Τουρισμού, πλέον, έχει μεταλλαχθεί σε οικονομικό, αναπτυξιακό αλλά και επενδυτικό», υπογράμμισε.

Σχετικά με την επίτευξη αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι από αλαζονεία, αλλά έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, να μειώνει τους φόρους, να αυξάνει μισθούς και συντάξεις, να φυλάει τα σύνορά της, να στηρίζει την κοινωνία.

«Δεν θέλουμε να ξαναμπεί η Ελλάδα σε περιπέτειες όπως πριν μερικά χρόνια. Τις πληρώσαμε, άλλωστε, ακριβά οι Έλληνες. Κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας η κάλπη της 21ης Μαϊου και αυτή η κάλπη θα κρίνει πολλά. Θα σεβαστούμε, πάντως, τη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού και αν χρειαστεί να μπούμε σε συζητήσεις συνεργασιών θα το κάνουμε με βάση τις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το πρόταγμα της επόμενης ημέρας είναι η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η στήριξη των νέων, η ισόρροπη, δικαιότερη ανάπτυξη και η ελπίδα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Τέλος, όσον αφορά την υποψηφιότητά του στην Α’ Αθήνας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Η Α’ Αθήνας είναι το σπίτι μου, έχω μία αδιαμεσολάβητη σχέση με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες εδώ και χρόνια, βασισμένη στην εμπιστοσύνη, στις αξίες και αρχές μου και πάνω από όλα στη σκληρή δουλειά. Ήμουν και είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης και αισθάνομαι ότι έχω υπηρετήσει με συνέπεια τους συμπολίτες μου από κάθε θέση ευθύνης. Σε πείσμα πολλών, για μένα η πολιτική είναι ή πρέπει να είναι συλλογική. Άρα, αγκαλιάζω όλους τους συνυποψηφίους μου σε μία κοινή προσπάθεια. Δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά συναγωνιστές, παλαιοί και νέοι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.