Quantcast
Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024: "Βροχή" οι αιτήσεις για το πρόγραμμα - Πώς θα γίνει η μοριοδότηση - enikonomia.gr
share

Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024: “Βροχή” οι αιτήσεις για το πρόγραμμα – Πώς θα γίνει η μοριοδότηση

δημοσιεύτηκε:

Προβλήματα παρουσιάστηκαν ξανά και σήμερα στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ Κοινωνικός Τουρισμός της περιόδου 2023-2024.

«Σε λιγότερο από μια ημέρα υποβλήθηκαν 25 χιλιάδες αιτήσεις για 47 χιλιάδες επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού» είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης στην ΕΡΤ1.

Ο ίδιος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο υπήρξαν χθες προβλήματα στην πλατφόρμα των αιτήσεων λέγοντας ότι δεν έπεσε η πλατφόρμα.

«Κάποιες φορές μέσα στην ημέρα είχαν μπει τόσοι πολλοί χρήστες ταυτόχρονα που υπήρχε μια αναμονή. Δηλαδή κολλούσε λίγο το σύστημα, αλλά δεν “κράσαρε”  ποτέ η πλατφόρμα» ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Με αυτόν τον φόρτο υπήρξαν κάποιες στιγμές που όταν έμπαινε ο χρήστης μέσα στην πλατφόρμα υπήρχε μια μικρή αναμονή. Αλλά προχωράμε κανονικά. Υπάρχει τρομερή ζήτηση. Φέτος έχουμε μια σειρά από καινοτομίες στο πρόγραμμα που το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό» συμπλήρωσε.

«Καταλαβαίνετε  ότι και να κάνουμε εάν μπουν πάρα πολλοί το ίδιο λεπτό θα υπάρχει ένα κόλλημα. Ζητάμε κατανόηση,  λίγη υπομονή, είναι από πάνω η διεύθυνση μηχανογράφησης. Η ενημέρωση που έχω, είναι ότι αυτή την στιγμή  λειτουργεί ομαλά το σύστημα και όποια προβληματάκια υπήρχαν χθες τα έχουμε ξεπεράσει» σημείωσε.

Διευκρινίσεις για τη μοριοδότηση

Ο κ. Πρωτοψάλτης έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνει η μοριοδότηση των αιτήσεων για το πρόγραμμα.  «Αφού γίνουν οι αιτήσεις εμείς κάνουμε μια μοριοδότηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη το εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών, τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονεϊκούς. Είναι πρώτη φορά που μπαίνει αυτή η παράμετρος. Δίνουμε περισσότερα μόρια στις μονογονεϊκές οικογένειες. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πάλι επιδοτούνται, 25% η συμμετοχή, 20% εάν είναι κάποιος πολύτεκνος και 0%  δηλαδή 100% δωρεάν εάν είσαι άτομο με αναπηρία» σημείωσε.

«Εμείς μετά παίρνουμε όλες τις αιτήσεις, τις μοριοδοτούμε με βάση αυτά τα κριτήρια και βγάζουμε τη λίστα με όλους αυτούς που θα πάρουν τις 300 χιλ. επιταγές φέτος» συμπλήρωσε.

Για τις διανυκτερεύσεις

Τέλος μίλησε και για τους δικαιούχους και τις διανυκτερεύσεις. «Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα αρχίσει 1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχουμε έναν μήνα νωρίτερα την έναρξη του προγράμματος. Για πρώτη φορά η αυξημένη επιδότηση 20% δεν θα ισχύσει μόνο για τον Αύγουστο αλλά και για τα Χριστούγεννα και για το Πάσχα. Και έχουμε μια διευρυμένη δεξαμενή δικαιούχων διότι το πρόγραμμα αφορά σε οποιονδήποτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, όσους  εργάζονται στο δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου  καθώς επίσης και όλους τους  ανέργους που είναι άνεργοι περισσότερους από 3 μήνες. Οπότε έχουμε διευρύνει τους δικαιούχους.  Έχουμε κάνει τη διαδικασία αρκετά απλή  και γι’ αυτό βλέπουμε ότι υπάρχει αυτή η ανταπόκριση. Υπενθυμίζω 6 βράδια με μηδενική συμμετοχή σε οποιοδήποτε κατάλυμα συμμετέχει στην Ελλάδα, 10 βράδια εντελώς δωρεάν, Λέσβο, Λέρο , Χίο , Κω, Έβρο και 12 βράδια εντελώς δωρεάν σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.