Quantcast
Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι δικαιούνται να λάβουν έως και 11 δωρεάν διανυκτερεύσεις - enikonomia.gr
share

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι δικαιούνται να λάβουν έως και 11 δωρεάν διανυκτερεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως και 11 δωρεάν διανυκτερεύσεις  δικαιούνται να λάβουν συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους και η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023. Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια ισχύουν τα εξής:

Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας δικαιούνται έως έντεκα (11) ημέρες – δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έχουν:

α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ) τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Τι ισχύει για τον ιαματικό τουρισμό

ιαματικός τουρισμός

Επίσης ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι ο ιαματικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους και οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 5 Ιουλίου 2022 έως 30 Μαΐου 2023.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.