Quantcast
Κοινωνικός Τουρισμός: Προβλήματα στην πλατφόρμα των αιτήσεων - enikonomia.gr
share

Κοινωνικός Τουρισμός: Προβλήματα στην πλατφόρμα των αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Αιτήσεις μετ’ εμποδίων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός». Προβλήματα παρουσιάζει η πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις με τις διαμαρτυρίες δικαιούχων να αυξάνονται τις τελευταίες ώρες.

Ορισμένοι λένε ότι προσπαθούν επί ώρες να μπουν και δεν τα έχουν καταφέρει. Επισημαίνουν δε, ότι δεν προχωρούν οι αιτήσεις με γρήγορους ρυθμούς και ζητούν να δοθεί παράταση, καθώς η προθεσμία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Αφού συμπληρώσουμε τους κωδικούς Taxis – συμπληρώνουμε τον ΑΜΚΑ

Τα βήματα της αίτησης είναι τα εξής:

Οι δικαιούχοι επιλέγουν, αν θα συμμετάσχουν με την ιδιότητα του εργαζομένου ή του ανέργου.

Οι δικαιούχοι δηλώνουν τα στοιχεία της τρέχουσας οικογενειακής τους κατάστασης. Στην περίπτωση που δηλώσουν έγγαμοι/σε σύμφωνο συμβίωσης, υποχρεωτικά συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου τους.

Οι δικαιούχοι που δηλώνουν μονογονείς, καταχωρίζουν πληροφορία για τον χρόνο απόκτησης της ιδιότητας τους αυτής, προκειμένου να ενταχθούν σε εισοδηματική κλίμακα ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι δηλώνουν, αν ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν το πεδίο ΠΡΟΣΘΗΚΗ, για να δηλώσουν στην αίτηση όλα τα μέλη τους – εφόσον υπάρχουν- είτε μόνο για μοριοδότηση είτε για την έκδοση επιταγής. Για τη δήλωση κάθε επιπλέον μέλους επιλέγουν ξανά το πεδίο ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Υπενθυμίζεται ότι για την περίοδο 2023/24, προβλέπεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) να δοθούν στους δικαιούχους 300.000 επιταγές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023, αντί για 1η Αυγούστου 2023 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.