Quantcast
ΚΟΤ: Καλή χρονιά για τον αθλητικό τουρισμό της Κύπρου το 2016 - enikonomia.gr
share

ΚΟΤ: Καλή χρονιά για τον αθλητικό τουρισμό της Κύπρου το 2016

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερα καλή χρονιά αναμένεται να είναι για τον αθλητικό τουρισμό της Κύπρου το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ).

Ειδικότερα, έντονο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για αξιοποίηση της πολιτικής παροχής φιλοξενίας του ΚΟΤ σε ομάδες και αθλητές που κατέρχονται για προπόνηση. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πέραν των 120 αιτημάτων από ποδοσφαιρικές, κολυμβητικές, ποδηλατικές και άλλες ομάδες.Υπολογίζεται ότι μέσα από αυτά τα αιτήματα θα κατέλθουν στην Κύπρο πέραν των 3.500 αθλητών, αποφέροντας περίπου 40.000 διανυκτερεύσεις.

Παράλληλα, αυξημένος θα είναι ο αριθμός αθλητών που θα προσέλθει στην Κύπρο προκειμένου να συμμετέχει σε σχετικές εκδηλώσεις και αγώνες που θα  διοργανωθούν στην χώρα (είτε από εξειδικευμένες εταιρίες, είτε από τις οικίες Κυπριακές Αθλητικές Ομοσπονδίες).

Ο ΚΟΤ λειτουργεί το τρίτο Σχέδιο στήριξης του αθλητικού τουρισμού, το οποίο αναφέρεται στην βελτίωση και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται για προσέλκυση αθλητών.

 Ακόμη η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αποτελεί θέμα ψηλής προτεραιότητας για τον ΚΟΤ, ο οποίος συνεργάζεται στενά και στηρίζει ουσιαστικά, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα, των δημοτικών αρχών, των αθλητικών ομοσπονδιών και όλων των εμπλεκομένων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.