Quantcast
Κουντουρά: Το 2017 είναι θεαματική χρονιά για την Ελλάδα με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Το 2017 είναι θεαματική χρονιά για την Ελλάδα με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη

δημοσιεύτηκε:

“Το 2017 είναι μια θεαματική χρονιά για τη χώρα μας με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη και η Κρήτη πρωταγωνιστεί απολαμβάνοντας σημαντική αύξηση στις αφίξεις και τα έσοδα”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης ενώπιον όλων των παραγωγικών φορέων.


Η κα Κουντουρά ανέπτυξε αναλυτικά την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για την ανάπτυξη της Κρήτης και την προώθησή της ως προορισμό 365 ημερών τον χρόνο.

Η υπουργός Τουρισμού συμμετείχε από κοινού με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη, και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη στον ευρύ διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Για την επίτευξη της επιμήκυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου αλλά και την υποστήριξη της τουριστικής κίνησης όλο το χρόνο στο νησί προωθούνται τα θεματικά τουριστικά προϊόντα, κλείνονται συμφωνίες με tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία, και γίνονται επαφές και διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται να διασφαλιστεί και από τον ιδιωτικό τομέα η λειτουργία ικανού αριθμού ξενοδοχείων, τουριστικών επιχειρήσεων και της τοπικής αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Προτεραιότητα αποτελεί η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα που το υπουργείο Τουρισμού προωθεί από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία.

Η Κρήτη, τόνισε η κα Κουντουρά , έχει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και την μοναδική Κρητική διατροφή, και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό θα ενισχύσει τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς και θα δώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη επιδιώκοντας τα οικονομικά οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες και σταθερές πηγές εσόδων, νέα επαγγελματική δραστηριότητα, και να αυξηθούν οι επενδύσεις.

Η υπουργός είχε επίσης ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων με τους εκπροσώπους του τουρισμού και το σύνολο των παραγωγικών φορέων του νομού. 

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.