Quantcast
Κουντουρά: Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα που είχαν τελματώσει στο παρελθόν, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα  Κουντουρά από το βήμα επενδυτικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Μάλιστα, η  ίδια επισήμανε ότι: «ο στόχος είναι η καθιέρωση της Ελλάδας στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και η αναρρίχηση της στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Το υπουργείο, με τη στρατηγική του, στοχεύει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τους ανταγωνιστές της χώρας. Το υπουργείο, προχωρεί στο άνοιγμα των νέων αγορών στο εξωτερικό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε δώδεκα μήνες το χρόνο» σύμφωνα με τις δηλώσεις της κας Κουντουρά.

Την δική του άποψη επί του θέματος ,εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Δέδες, λέγοντας ότι: «μέχρι τώρα δεν υπήρχε στρατηγικός σχεδιασμός για τα κρίσιμα έργα και το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε, χαρακτηριζόταν από γραφειοκρατία, ενώ είχε γκρίζες ζώνες στον τομέα της διαχείρισης.

Θα υπάρξει ανατροπή του υφιστάμενου πλαισίου κατασκευής έργων και τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου», προανήγγειλε ο κ. Δέδες και συνέχισε τονίζοντας ότι:  «θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των 5 οδικών αξόνων (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής Οδού και του Ρίου Αντιρρίου), που θα συνοδεύεται με μείωση του αριθμού των σταθμών διοδίων, αλλά και του αντιτίμου διάβασης αυτών».

Στόχος του υπουργείου είναι, να  παραμένει η καθιέρωση της Ελλάδας στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και η αναρρίχηση της στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε η κ. Κουντουρά.

«Το υπουργείο, με τη στρατηγική του, στοχεύει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της χώρας. Το υπουργείο, προχωρεί στο άνοιγμα των νέων αγορών στο εξωτερικό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες το χρόνο»,  κατέληξε η ίδια.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.