Quantcast
Κουντουρά: Με 26 εκατ. αφίξεις και έσοδα 15,5 δισ. ευρώ κλείνει η τουριστική χρονιά - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Με 26 εκατ. αφίξεις και έσοδα 15,5 δισ. ευρώ κλείνει η τουριστική χρονιά

δημοσιεύτηκε:

Με το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων τουριστών και εσόδων 15,5 δισ. ευρώ έσοδα υπολογίζουμε να κλείσει η τουριστική χρονιά για το 2015, αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε μήνυμά της για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, πρόσθεσε η κυρία Κουντουρά, που προήλθε από τη συλλογική προσπάθεια του υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων του ΕΟΤ και του ΞΕΕ, των περιφερειών, και όλου του τουριστικού κλάδου.

Η Ελλάδα, σημειώνει, συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.

Ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

«Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση, σε παροχή υπηρεσιών. Όλοι όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον ελληνικό τουρισμό μπορούν και οφείλουν να στρατευτούν μαζί μας, ώστε να καταφέρουμε μέσα από μια διαρκή συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη, που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα, στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας μας», αναφέρει η κυρία Κουντουρά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.