Quantcast
Κουντουρά: Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

 Ε.Κουντουρά: Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού

Για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, ‘Ελενα Κουντουρά στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας.

Μάλιστα  η κ. Κουντουρά  επισήμανε ότι: «για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που άπτονται του τουρισμού υγείας, η πολιτική του υπουργείου θα κινηθεί στους άξονες του καθορισμού ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης, της διαμόρφωσης κατάλληλου πλαισίου για την εξασφάλιση πιστοποιημένων ποιοτικών υποδομών και υπηρεσιών, του σχηματισμού δικτύου των παρόχων όλων των υπηρεσιών τουρισμού υγείας, αλλά και της στοχευμένης επικοινωνίας του τουρισμού υγείας και των επιμέρους μορφών του με σύγχρονα μέσα προβολής όπως κοινωνικά δίκτυα, διαδίκτυο κλπ».

«Ο σκοπός λοιπόν του υπουργείου είναι η Ελλάδα να καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής και σε αυτή την κατεύθυνση ο τουρισμός υγείας με την σύμπραξη των φορέων των ιατρικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης», συμπλήρωσε. 

Στην συνέχεια  η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι: «η υψηλή εξειδίκευση του επιστημονικού δυναμικού, οι επαρκείς υποδομές  και η ποιότητα των υπηρεσιών της χώρας μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Τέλος διευκρίνισε ότι: «τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού της Ελλάδας  έχουν καθορίσει  τις προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας του ιατρικού τουρισμού, τα προαπαιτούμενα για την εγγραφή στο Μητρώο Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού  αλλά και  για την χορήγηση Ειδικού Σήματος Ιατρικού Τουρισμού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.