Quantcast
Μαγνήτης για Έλληνες και ξένους το Spetses Mini Marathon 2015 - enikonomia.gr
share

Μαγνήτης για Έλληνες και ξένους το Spetses Mini Marathon 2015

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

 Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο αθλητισμός θα πρωταγωνιστήσει  στις μαγευτικές Σπέτσες από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου,  διάστημα κατά το οποίο θα διεξαχθεί το Spetses Mini Marathon 2015.

Οι συμμετοχές εφέτος αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις περσινές, με την Οργανωτική Επιτροπή να εκτιμά ότι περίπου 15.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες θα αγωνιστούν στα οκτώ αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.   Έντονο επίσης είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και από το εξωτερικό.   Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν σε δρομικές  αποστάσεις των 25 χλμ., των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ., ενώ την ίδια στιγμή προβλέπονται κολυμβητικοί αλλά και παιδικοί αγώνες.   

Όπως νωρίτερα τόνισε σε ειδική εκδήλωση η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δρ. Μαρίνα Λήδα Κουταρέλλη, «Το όφελος για την τοπική κοινωνία είναι ανεκτίμητο». Για τους κατοίκους αποτελεί μία ευκαιρία να προβάλλουν τις ομορφιές του νησιού τους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν εθελοντές, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις καλές τους προθέσεις απέναντι στο μεγάλο αυτό γεγονός.   Αναφέρθηκε μάλιστα ότι από το 2011 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση του mini marathon μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι του νησιού αθλούνται περισσότερο, σε ποσοστό που φθάνει στο 60%, με αποτέλεσμα να καταγράφεται  μείωση της παχυσαρκίας τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά του δημοτικού, στα οποία το ποσοστό φθάνει στο 20%.

Αλλά και το οικονομικό όφελος για το νησί είναι μεγάλο Η κ. Κουταρέλλη ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι «Την προηγούμενη χρονιά, μέσα σε τρεις μόνο ημέρες που διήρκεσε το Spetses Mini Marathon, ο τζίρος στο νησί ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ».   Η μεγαλύτερη επιτυχία βρίσκεται στο γεγονός ότι συμμετέχουν άνθρωποι επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Το ενδιαφέρον μάλιστα επεκτείνεται και εκτός συνόρων, αφού όπως ανέφερε η κ. Κουταρέλλη «Στο νησί αναμένεται να φθάσουν πάνω από 4.000 άνθρωποι, κάτοικοι του εξωτερικού, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αθλητική γιορτή.

Με σλόγκαν «Νίκη είναι η συμμετοχή», το τριήμερο του Οκτωβρίου  πλούσιες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα  πλαισιώσουν τους αγώνες, έχοντας στήριξη από τους χορηγούς (NN, Wind, DHL, Melissa, Biotherm, Puma, Holmes Place κ.λπ, )και την τοπική αυτοδιοίκηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.