Quantcast
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Greek Tourism Expo 2014 - enikonomia.gr
share

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Greek Tourism Expo 2014

δημοσιεύτηκε:

Με τη συμμετοχή 120 εκθετών και τη στήριξη των υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας, Αιγαίου, Ανάπτυξης αλλά και των φορέων του κλάδου του τουρισμού πραγματοποιήθηκε  στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, η 1η διεθνής έκθεση τουρισμού “Greek Tourism Expo 2014”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος ενώ  τίμησαν με την παρουσία τους  την έκθεση: ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Γεν. Δ/ντής του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, το μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ κα Χριστίνα Τετράδη, ο Γεν. Δ/ντής του ΣΕΤΕ κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, κ.α.

Την έκθεση διοργάνωσε η εταιρεία Leaderexpo που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ηλεκτρονικό συστημα  προκαθορισμένων ραντεβού.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όμως των Β2Β Meetings, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2600 ραντεβού αφού το ενδιαφέρον των hosted buyers για γνωριμία με τους εκθέτες ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τις 6.650 και οι ιδιώτες τους 570.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν τον καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα της έκθεσης αφού το 45% ήταν επαγγελματίες από τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, το 38% εταιρίες από το χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως του θαλάσσιου τουρισμού και άλλων, και το 17% από εταιρίες που έχουν έμμεση σχέση με τον τουρισμό όπως εταιρίες marketing, εταιρίες ηλεκτρονικού τουρισμού, τρόφιμα κ.α.

Το 2015 η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 4- 6 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.