Quantcast
Με στόχο την προσέλκυση ιατρικών επισκεπτών ταξιδεύει η EURODENTICA - enikonomia.gr
share

Με στόχο την προσέλκυση ιατρικών επισκεπτών ταξιδεύει η EURODENTICA

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο την τόνωση του ενδιαφέροντος ιατρικών τουριστών ΑΜΕΑ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Διεθνή Εκθεση Ιατρικού Τουρισμού ΙΜΤΕC στο Ντουμπάι η EURODENTICA Specialized Dental Care, η οποία ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στον ιατρικό τουρισμό.

H εταιρεία θα συμμετάσχει στην Εκθεση ως μέλος της ELITOUR, δίνοντας έμφαση στους επισκέπτες ΑΜΕΑ (Ατομα με Ειδικές Ανάγκες), αλλά και σε όλες τις ειδικότητες της οδοντιατρικής. Η οδοντιατρική φροντίδα των ΑΜΕΑ είναι απαιτητική και δύσκολη και λίγοι εξειδικευμένοι οδοντίατροι την παρέχουν.

 

Οδοντιατρικός τουρισμός

 

Στην Ελλάδα ο ιατρικός τουρισμός κάνει τα πρώτα του βήματα, κυρίως με μεμονωμένες προσπάθειες, αλλά και με κάποιες πιο οργανωμένες. Οι τομείς που είναι πιο ελπιδοφόροι είναι οι τομείς της οδοντιατρικής, της αιμοκάθαρσης, της αποκατάστασης, της πλαστικής/αισθητικής χειρουργικής, της οφθαλμολογίας, της εξωσωματικής και της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Βασικοί «παίκτες» ως προορισμοί ιατρικού τουρισμού σήμερα είναι η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ουγγαρία. Σε πορεία ανάπτυξης είναι και η Τουρκία, καθώς το 2014 δέχθηκε 620.000 ιατρικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Αντίστοιχα, αγορές-στόχοι για την Ελλάδα είναι η Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία και οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από την πρόθεση όμως, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού είναι απαραίτητη η διεθνής πιστοποίηση, η οποία εγγυάται και την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πακέτων, η εξειδίκευση στις προσφερόμενες υπηρεσίες, η δημιουργία τοπικών δικτύων παρόχων και η προβολή του προϊόντος, το branding του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας.

Η διεθνής πιστοποίηση είναι σημαντική, ώστε να υπάρχει και η εγγύηση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Η διαδικασία πιστοποίησης είναι πολύ απαιτητική, τόσο σε πόρους όσο και σε οργάνωση και ποιότητα, οπότε εκτός από τον οδοντιατρικό τουρισμό, παρατηρούμε ότι επιβεβαιώνει τις υπηρεσίες μας και στα μάτια του Ελληνα ασθενή, ο οποίος αισθάνεται πλέον ακόμη πιο ασφαλής κοντά μας. Eίναι δε μία διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ώστε να επιβεβαιώνεται η πιστοποίηση που μας έχει δοθεί», σημειώνει ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής και επικεφαλής της EURODENTICA Specialized Dental Care Νικόλαος Κουβελάς.

O οδοντιατρικός τουρισμός αποτελεί το δημοφιλέστερο είδος ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και αφορά το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ταξιδεύουν για να συνδυάσουν διακοπές με θεραπεία.

 

«Ακριβός» κλάδος ο ιατρικός τουρισμός

 

Η Eurodentica, www.eurodentica.gr είναι ένα από τα λίγα εξειδικευμένα πολυοδοντιατρεία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με κόστος χαμηλότερο από το αντίστοιχο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το οποίο συνδυάζεται όμως με πολύ υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των υπηρεσιών, λόγω των πολλών ειδικοτήτων που συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά. Οι σημερινές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, σίγουρα αποτελούν μία επιπλέον πρόκληση, για όποιον δραστηριοποιείται στον χώρο του ιατρικού τουρισμού, όμως το κίνητρο τώρα είναι ισχυρότερο από ποτέ.

Ο ιατρικός τουρίστας ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα από τον απλό τουρίστα, 4.000 ευρώ κατά μέσο όρο, εκ των οποίων τα 1.000 ευρώ μόνο για διαμονή και φαγητό και τα υπόλοιπα για τα ιατρικά έξοδα, άρα με αυτόν τον τρόπο δρα και πολλαπλασιαστικά στα έσοδα της χώρας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.