Quantcast
Mε ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για την Προεδρία της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Mε ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για την Προεδρία της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση στο Παρίσι με την διοίκηση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ είχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, για την προετοιμασία της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης για τον Τουρισμό και «τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι όπου η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα προεδρεύσει στην κορυφαία αυτή διεθνή συνάντηση και ταυτόχρονα πολύ σημαντική για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό. Η χώρα μας ισχυροποιεί την παγκόσμια παρουσία της και τον ενεργό της ρόλο στη χάραξη και προώθηση μακροπρόθεσμων πολιτικών για τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Tζιάλλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras, και την εντεταλμένη ομάδα στελεχών του Οργανισμού.

Συζητήθηκε το περιεχόμενο των εργασιών στη βάση των τριών βασικών θεματικών ενοτήτων που αφορούν στην

· προώθηση μίας συνολικής μακροπρόθεσμης πολιτικής για τον τουρισμό στο πλαίσιο ολοκληρωμένης προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης,

· τις νέες μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά,

· και στην επίδραση των πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης στον τομέα των επενδύσεων, με έμφαση στο ρόλο των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, συζητήθηκε η οργάνωση διμερών συναντήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων δημοσιότητας, προβολής και συμμετοχής του Τύπου, που περιλαμβάνει και δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση θα συμμετάσχουν Υπουργοί των χωρών- μελών του ΟΟΣΑ, υπουργοί και αξιωματούχοι χωρών μη-μελών, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων και Οργανισμών για τον τουρισμό, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι νέα συνάντηση του κ. Τζιάλλα με την Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας και την οριστικοποίηση της ατζέντας και των συμμετεχόντων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.