Quantcast
Μεθοριακοί σταθμοί: Κοστίζει η απαγόρευση της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων - enikonomia.gr
share

Μεθοριακοί σταθμοί: Κοστίζει η απαγόρευση της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων

δημοσιεύτηκε:

Τεράστιες επιπτώσεις τόσο για την οικονομία της Περιφέρειας Ανατολικής – Μακεδονίας – Θράκης όσο και για τη χώρα γενικότερα έχει η απαγόρευση της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι σύμφωνη και  Βουλγαρική Κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό προέκυψε από την άτυπη  συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης με βούλγαρους παράγοντες.

Μάλιστα ο κ. Παυλίδης έλαβε συνημμένη επιστολή  από την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, Νικολίνα  Ανγκελκόβα όπου αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλευρά συμφωνεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων έως 55 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έως 22 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά ότι: «Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί τη βάση της σταθερότητας και της προοπτικής της Περιφέρειας. Η ακατανόητη απαγόρευση της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς μας κοστίζει ακριβά. Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές  διαδικασίες που θα άρουν τις απαγορεύσεις και θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Αναμένουμε…».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.