Quantcast
Μείωση έως 40% στις προκρατήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες - enikonomia.gr
share

Μείωση έως 40% στις προκρατήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Πτώση έως και 40% συγκριτικά με πέρυσι παρουσιάζουν οι προκρατήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να εμφανίζονται σκεπτικοί.

«Οι προκρατήσεις από τους τουρίστες των Σκανδιναβικών χωρών, και ιδιαίτερα από τη Νορβηγία, για την ερχόμενη τουριστική σεζόν σημειώνουν μεγάλη πτώση σε όλη την Ελλάδα», αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Enikonomia.

Οι κρατήσεις των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στις χώρες του βορρά, δηλαδή της TUI Nordic, του Apollo και του MyTravel, κάνουν λόγο για εμφανή πτώση που κυμαίνεται από 10% έως 40%, ανάλογα την περιοχή σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχoυν προς το παρόν σημάδια ανάκαμψης.

Μεγαλύτερο «χτύπημα» από τη διαφαινόμενη πτώση των αφίξεων από τις αγορές του βορρά αναμένεται να δεχθεί η Κρήτη, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των τουριστών της προέρχεται από τις Σκανδιναβικές αγορές, τη στιγμή που και η ρωσική αγορά καταγράφει σημαντική μείωση στη Μεγαλόνησο.

 

Αισιόδοξα μηνύματα

Την ίδια στιγμή, «σκαμπανεβάσματα» παρατηρούνται από την προεκλογική κιόλας περίοδο στη ροή των προκρατήσεων από τη γερμανική αγορά, ωστόσο, ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι αγορές της Βρετανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, σημειώνοντας διψήφια μεταβολή.

«Αν και κάποιες αγορές διακρίνονται ακόμα από στασιμότητα, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι και οι Βρετανοί εμφανίζουν έντονη κινητικότητα στις προκρατήσεις τους, σημειώνοντας αύξηση που ξεπερνούν το 10% σε σχέση με το 2014», αναφέρουν πηγές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.