Quantcast
Νέες αεροπορικές εταιρείες το 2015 στο «Ελ. Βενιζέλος» - enikonomia.gr
share

Νέες αεροπορικές εταιρείες το 2015 στο «Ελ. Βενιζέλος»

δημοσιεύτηκε:

Νέα χρονιά ανόδου για τον τουρισμό της Αθήνας αναμένεται να είναι το 2015, καθώς τα έως τώρα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) δείχνουν σημαντική αύξηση των πτήσεων των αερομεταφορέων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρίες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς προγραμματίζονται νέες αφίξεις αερομεταφορέων και εγκαίνια καινούριων προορισμών, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και τα δρομολόγια προς προορισμούς που ήδη συνδέονται αεροπορικά με την Αθήνα.

Πλήρης εικόνα για το πρόγραμμα των δρομολογίων του ερχόμενου καλοκαιριού, θα υπάρχει στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΑΑ, η Aegean Airlines προτίθεται να ανακοινώσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα την έναρξη και νέων δρομολογίων από την Αθήνα προς προορισμούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: το Μπορντό, το Ντουμπρόβνικ, το Ελσίνκι, η Νάπολη, η Μάλτα, ην Πίζα, το Ριάντ , το Ταλίν, η Τουλούζη, το Ερεβάν, η Τεχεράνη, η Πρέβεζα, η Πάφος, το Όσλο και το Κάιρο.

Την ίδια στιγμή, η Delta Airlines ανακοίνωσε ήδη πως από από την επόμενη σεζόν θα αυξήσει τις απευθείας πτήσεις της προς Νέα Υόρκη. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο JFK θα ξεκινήσουν στις 30 Μαρτίου. Η εταιρία θα εκτελεί την άνοιξη πέντε πτήσεις την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι θα τις αυξήσει σε έντεκα, προσφέροντας συνολικά 5.900 θέσεις την εβδομάδα στη γραμμή Αθήνα- Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, αναμένεται να συνεχιστούν και οι αφίξεις στην Αθήνα εταιρειών χαμηλού κόστους. Χθες η ισπανική Volotea ανακοίνωσε επισήμως την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τον ερχόμενο Απρίλιο. H ισπανική εταιρεία από τα τέλη του Μαΐου έως και τον Σεπτέμβριο, θα εκτελεί και δρομολόγια εσωτερικού, συνδέοντας την Αθήνα με την Σαντορίνη τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ θα πετά και σε τέσσερις προορισμούς της Ιταλίας: στο Μπάρι, τη Βενετία, το Παλέρμο και την Πίζα. Όπως ανακοίνωσαν χτες οι εκπρόσωποι της εταιρείας, προγραμματίζονται δρομολόγια προς Βενετία (τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από Απρίλιο έως Οκτώβριο), προς Μπάρι (δυο εβδομαδιαίες πτήσεις από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο), προς Παλέρμο (δυο εβδομαδιαίες από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο) και προς Πίζα/Τοσκάνη (δυο εβδομαδιαίες πτήσεις από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο).

Η εταιρία, που ήδη δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2012 έχοντας μεταφέρει 190.000 επιβάτες με τσάρτερ πτήσεις σε δέκα ελληνικά αεροδρόμια, σχεδιάζει και νέα δρομολόγια προς τα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, από την ερχόμενη θερινή περίοδο η Finnair θα εκτελεί δυο εβδομαδιαίες πτήσεις για Ελσίνκι, η Ryanair μια καθημερινή πτήση για Βαρσοβία/Μόντλιν και η easyJet τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις για Νάπολη.

Την ίδια στιγμή, ανοδική σε σχέση με πέρυσι είναι και η τρέχουσα χειμερινή περίοδος, με το Νοέμβριο να έχει ήδη 26% περισσότερους επιβάτες από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά εκτελούνται 110 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και 85 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις εσωτερικού.

Ηδη, έξι νέες αεροπορικές εταιρίες ξεκίνησαν να επιχειρούν από το αεροδρόμιο φέτος, ενώ εξυπηρετούνται οκτώ νέοι προορισμοί-πόλεις και έχουν δρομολογηθεί 18 πρόσθετες συχνότητες.

Οσον αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια, αναμένεται και νέα αύξηση των δρομολογίων από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ήδη, η British Airways ανακοίνωσε την έναρξη από το τέλος Απριλίου 2015 δύο νέων απευθείας πτήσεων από το Λονδίνο προς τη Ρόδο δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη και Σάββατο) και από το Λονδίνο προς το Ηράκλειο τέσσερις φορές την εβδομάδα. Οι πτήσεις και προς τους δυο προορισμούς θα πραγματοποιούνται απευθείας από το αεροδρόμιο του Gatwick και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.