Quantcast
Ο Guardian ξεχωρίζει τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Ο Guardian ξεχωρίζει τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

Τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις ακτές της γειτονικής Τουρκίας εκθειάζει ο βρετανικός τύπος, σημειώνοντας πως μπορεί αυτά τα νησιά να παραμένουν μακριά από την πεπατημένη επιλογή των επισκεπτών, ωστόσο, όσοι αποφασίζουν τελικά να τα επισκεφθούν ανταμείβονται από τις ερημικές παραλίες και την εξαιρετική κουζίνα.

Ο Andrew Bostock επισημαίνει στο άρθρο του πως η μεγάλη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα νησιά του βορείου Αιγαίου και η δυσκολία πρόσβασης σε αυτά αποτρέπουν τους τουρίστες να τα επισκεφθούν. Για εκείνους πάντως που είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν πιο μακριά, αυτό αποτελεί μπόνους καθώς εκτός από την περίοδο υψηλής ζήτησης, τα νησιά αυτά τείνουν να είναι ήσυχα και παρθένα.

Η Σάμος είναι το πιο γνωστό και ίσως το πιο ελκυστικό από αυτά τα νησιά, σημειώνεται στον Guardian, ωστόσο, είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από την Τουρκία παρά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειται για ένα νησί μεγάλο που διαθέτει τουριστικά θέρετρα και ποικιλία επιλογών που μπορούν να ανταμείψουν τους ταξιδιώτες.

Λίγο πιο δυτικά, οι Φούρνοι αποτελούν ένα «παρθένο» στολίδι που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, συμπληρώνει ο ταξιδιωτικός συντάκτης, ο οποίος προτρέπει τους επισκέπτες να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν τη μεγαλύτερη Ικαρία που βρίσκεται κοντά στους Φούρνους.

Η Χίος και η Λέσβος που επίσης αγκαλιάζουν τις τουρκικές ακτές αποθεώνονται από τον βρετανικό Guardian. Η Χίος έχει συνδέσει το όνομά της με μία συχνά τραγική ιστορία που όμως κρύβει πολλά όμορφα μέρη μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες της. Από την άλλη, η Λέσβος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά και ένα μακρύ ταξίδι μπορεί να αποκαλύψει γιατί εξακολουθεί να είναι αγαπητό από καλλιτέχνες και ιστορικούς.

Πιο βόρεια ξεχωρίζει η Λήμνος, η οποία μπορεί να αποτελεί μία μοντέρνα επιλογή για τους Ελληνες επισκέπτες, ωστόσο παραμένει όμορφη και αυθεντική. Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, με τη Θάσο να αποτελεί το μέρος που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος αν θέλει να γνωρίσει τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης καταλήγει ο Andrew Bostock.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.