Quantcast
Ο. Κεφαλογιάννη: Η Αμφίπολη θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Ο. Κεφαλογιάννη: Η Αμφίπολη θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Τουριστική αξιοποίηση της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος της Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος.

Ανάδειξη της Αμφίπολης

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και τόνισε ότι η περιοχή έχει τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανάδειξη της Αμφίπολης πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο πολιτιστικό και φυσικό κάλλος της περιοχής. Να δημιουργηθεί –είπε – ένα νέο πρότυπο αξιοποίησης του ευρήματος, με συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.
Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

 

Ηπια τουριστική ανάπτυξη
Στη συνάντηση ο δήμαρχος Αμφίπολης ζήτησε τη συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων (Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης) για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς που συμμετείχε στη συνάντηση, είπε ότι ο ΕΟΤ θα παράσχει τεχνογνωσία για την τουριστική προβολή της περιοχής.
Για να εξειδικευτούν τα μέτρα της συνεργασίας, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.