Quantcast
Ο. Κεφαλογιάννη: «Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί στοίχημα για τη χώρα» - enikonomia.gr
share

Ο. Κεφαλογιάννη: «Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί στοίχημα για τη χώρα»

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και τον σημαίνον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός υγείας στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας προέταξε η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη-Θεσσαλονίκη».

 

Σημαντικό στοίχημα
Χαρακτηρίζοντας τον ιατρικό τουρισμό ως «ένα σημαντικό στοίχημα και μια μεγάλη ευκαιρία» για να αποδείξουμε ως χώρα ότι μπορούμε να καταστούμε διεθνής προορισμός και σε αυτόν τον τομέα στα επόμενα χρόνια, η Ολγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την υγεία, ενώ παράλληλα τόνισε πως απαιτείται χρόνος προκειμένου να αποδώσουν οι προσπάθειες.

 

Μedical tourism
«Οι πρώτοι επισκέπτες ιατρικού τουρισμού θα είναι όσοι την γνωρίζουν ήδη ως τουριστικό προορισμό. Γι’ αυτό και ο όρος medical tourism, θα διακρίνει την Ελλάδα στον ανταγωνισμό, σε σχέση με το απλό ιατρικό ταξίδι (medical travel). Για τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του, η μεγαλύτερη ωφέλεια θα προκύψει από τον ίδιο τον επισκέπτη ασθενή, ο οποίος θα διαδώσει από στόμα σε στόμα την ιατρική και τουριστική του εμπειρία», σημείωσε.

 

Υποχρεωτική η Πιστοποίηση
Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου και στην πρόσφατη θέσπιση του θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό η ίδια τόνισε: «Στόχος η παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Η κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, θέτει τα ελάχιστα προαπαιτούμενα. Υποχρεωτική πιστοποίηση των ιατρικών παρόχων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ιατρικού τουρισμού και υποχρεωτική ασφάλιση μονάδων και ιατρών για ζητήματα επαγγελματικής ευθύνης. Η πιστοποίηση εμπνέει εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μειώνει τον “φόβο του αγνώστου” που διακρίνει το διεθνή ασθενή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του».

 

Σημαντικά οφέλη
Στην ομιλία της, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι τα σημαντικότερα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είναι η εισροή εσόδων για την ελληνική οικονομία, ο εκσυγχρονισμός του τομέα της υγείας, η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη του city break και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Μάλιστα, μιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε πως «έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να την αναγάγουν σε προορισμό πιλότο. Διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, εξαιρετικές υποδομές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα, έμπειρο και υψηλά καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.