Quantcast
ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι - Τι πρέπει να γνωρίζουν - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι – Τι πρέπει να γνωρίζουν – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα ή αύριο, Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι του νέου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ , όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην  ΕΡΤ1. Όπως είπε “υπάρχει τεράστια ζήτηση για το πρόγραμμα που ξεκινάει 1η Αυγούστου. Είχαμε περισσότερες από 350.000 αιτήσεις για 650.000 επιταγές. Εμείς θα εκδώσουμε 300.000 επιταγές ηλεκτρονικές. Ήδη βγάλαμε τα προσωρινά αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε πάνω από 10.000 ενστάσεις, τις επεξεργαζόμαστε. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα, εάν όχι σήμερα ,σίγουρα αύριο θα βγάλουμε τα οριστικά αποτελέσματα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος από 1η Αυγούστου τις επιταγές”.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα αφορά 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο Κω.
Επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά φέτος αυξάνεται κατά 20% η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων τον Αύγουστο, συμπλήρωσε ο κ. Πρωτοψάλτης και τόνισε ότι  ο ΟΑΕΔ στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό, στηρίζει τις επιχειρήσεις, στηρίζει τους δικαιούχους. Να υπενθυμίσω ότι όσοι έχουν επιταγές από το περασμένο πρόγραμμα, δηλαδή το πρόγραμμα 2020-2021 πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι 31 Ιουλίου”.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “πέρυσι είχαμε ρεκόρ συμμετοχής και επιχειρήσεων και δικαιούχων. Φέτος έχουμε πάνω από 1.900 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που είναι ρεκόρ. Και σε λίγο θα βγάλουμε και ανακοίνωση ότι το Μητρώο θα ξανανοίξει ώστε και επιπλέον επιχειρήσεις που ίσως να μην πρόλαβαν να ενταχθούν στο Μητρώο στην πρώτη προθεσμία να μπορέσουν να ενταχθούν και αργότερα” .
Σε σχέση με τις ενστάσεις ορισμένων ξενοδόχων ότι είναι λίγα τα χρήματα που παίρνουν, ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι “ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος. Οι τιμές που δίνουμε ειδικά φέτος με την αύξηση του 20% πιστεύω ότι είναι αρκετά καλές. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων δίνουμε μαζί με πρωινό σύνολο ανά άτομο 35 ευρώ. Άρα αυτό σημαίνει ότι ένα δίκλινο κοστίζει 70 ευρώ και αυτό ισχύει για όλο τον χρόνο, όχι μόνο για την περίοδο την τουριστική. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι 12μηνης διάρκειας και ότι αυτές οι τιμές είναι ίδιες για όλο τον χρόνο”.
Για τις αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων
Ο κ. Πρωτοψάλτης μίλησε και για τις αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. ” Επίσης φέτος, για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης αποπληρωμής ώστε να σταματήσει η χαρτούρα . Ήδη το υλοποιούμε, έτσι ώστε να μπορεί επιχείρηση να κάνει ηλεκτρονικά την αίτηση αποπληρωμής και να μπορεί να γίνεται η επεξεργασία της αίτησης ηλεκτρονικά. Αυτή τη στιγμή το σχεδιάζουμε και το υλοποιούμε και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ και αυτό” σημείωσε.
Όσον αφορά στο πότε θα λάβουν τα χρήματα οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είπε “1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις αποπληρωμής για ένα πρόγραμμα που ξεκινάει 1η Αυγούστου. Η αποπληρωμή γίνεται σχετικά γρήγορα. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που έχουν τεράστιο φόρτο. Για παράδειγμα η υπηρεσία μας στη Χαλκίδα σηκώνει όλη την Εύβοια και τα Μουδανιά και ο Πολύγυρος σηκώνουν όλη την Χαλκιδική “.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.