Quantcast
ΟΗΕ: Ζητάει 20,1 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια το 2016 - enikonomia.gr
share

ΟΗΕ: Ζητάει 20,1 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια το 2016

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 20,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζήτησε σήμερα ο ΟΗΕ προκειμένου να βοηθήσει 87 εκατομμύρια ανθρώπους σε 37 χώρες στη διάρκεια του 2016, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του οργανισμού και υπεύθυνος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και συντονιστής των επιχειρήσεων άμεσης αρωγής, Στίβεν Ο’ Μπράιεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη:«Πρόκειται για την πιο σημαντική έκκληση για κεφάλαια που έχει κάνει ποτέ ο ΟΗΕ. Η έκκληση αυτή αφορά ποσό πενταπλάσιο εκείνου που ζητούσε ο ΟΗΕ πριν από δέκα χρόνια».

«Τα βάσανα του κόσμου έχουν φθάσει σε σημείο που δεν είχαμε δει ποτέ εδώ και μια γενιά. Οι συγκρούσεις και οι καταστροφές έσπρωξαν εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και άνδρες σε καταστάσεις επισφαλούς επιβίωσης. Έχουν απελπιστικά ανάγκη για βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα που εξετάζεται, καλύπτει τις απαντήσεις σε 27 κρίσεις που αφορούν συνολικά 37 χώρες. Οι συγκρούσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη είναι οι κύριες κρίσεις για τις οποίες θα δοθεί βοήθεια στη διάρκεια του 2016, διευκρινίζει ο ΟΗΕ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.