Quantcast
Οι επιλογές των Ελλήνων και ξένων τουριστών για τις φετινές τους διακοπές - enikonomia.gr
share

Οι επιλογές των Ελλήνων και ξένων τουριστών για τις φετινές τους διακοπές

δημοσιεύτηκε:

Τους  προορισμούς που θα επιλέξουν φέτος οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι τουρίστες  για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, παρουσιάζει η έρευνα της www.trivago.gr,  βασιζόμενη  στις προκρατήσεις  των  ταξιδιωτών(από 1 Ιουλίου έως 31Αυγούστου 2015).

Ειδικότερα, οι  εσωτερικοί προορισμοί που επιλέγουν φέτος οι Έλληνες, για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις,  είναι:

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται  τα Χανιά. Τα Χανιά, είναι ένας  οικονομικός προορισμός, καθώς η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 87 ευρώ.

Στην δεύτερη θέση της λίστας, βρίσκεται  η μαγευτική Σαντορίνη, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης του νησιού  είναι 218 ευρώ ενώ τα Φηρά, είναι το μέρος του νησιού, για το οποίο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Νησί των Σποράδων, η Σκιάθος, όπου ο μέσος όρος  διανυκτέρευσης κοστίζει 93 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση της λίστας  βρίσκεται  η Ίος, η οποία έχει ήδη αναδειχθεί το καλύτερο νησί της Μεσογείου, βάσει των ξενοδοχείων του και η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι  77 ευρώ.

Η πέμπτη θέση ανήκει σε ένα πιο βόρειο προορισμό, τη Χαλκιδική, όπου ο μέσος όρος  διανυκτέρευσης  είναι 109 ευρώ.

Την έκτη θέση στην λίστα καταλαμβάνει το  πιο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος όπου ο μέσος όρος  διανυκτέρευσης κοστίζει  92 ευρώ.

Ακολουθούν τα νησιά Ρόδος ( μέσος όρος διανυκτέρευσης  111 ευρώ), η Πάρος (μέσος όρος  διανυκτέρευσης  87 ευρώ), ενώ στην ένατη θέση εμφανίζεται η  Ζάκυνθος με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 96 ευρώ.

Την επόμενη θέση καταλαμβάνει  η Μύκονος, στην οποία το μέσο κόστος διανυκτέρευσης είναι στα 262 ευρώ. 

Στην  λίστα  συμπεριλαμβάνονται η Λευκάδα ( μέση τιμή διανυκτέρευσης 90 ευρώ), η Νάξος (89 ευρώ), η Σκόπελος  57 ευρώ) και η Πάργα (88 ευρώ).

Την κατάταξη ολοκληρώνει η Κέρκυρα, η οποία εμφανίζεται στη 15η θέση και ο μέσος όρος   διανυκτέρευσης  ανέρχεται  στα 88 ευρώ.

 

Οι 15 ελληνικοί προορισμοί που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες για το καλοκαίρι του 2015 και οι μέσες τιμές τους

 

Για το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να ανακαλύψουν και μέρη εκτός συνόρων. Οι  διεθνείς  προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες τουρίστες για το καλοκαίρι του 2015 είναι:

Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων βρίσκεται η Ρώμη, ακολουθεί  το Παρίσι και τρίτη έρχεται η Βαρκελώνη.

Τέταρτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών  έρχεται το Λονδίνο, το οποίο διαθέτει  την πιο υψηλή μέση τιμή ανά διανυκτέρευση, η οποία ανέρχεται στα 238 ευρώ.

Τις επόμενες θέσεις στην λίστα καταλαμβάνουν: η Πράγα, η Κωνσταντινούπολη και η Βουδαπέστη, η Πάφος (μέση τιμή διανυκτέρευσης  100 ευρώ) και ο Πρωταράς ( μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 140 ευρώ) και η επιβλητική αυστριακή πρωτεύουσα, όπου  τα ξενοδοχεία της Βιέννης κοστίζουν κατά μέσο όρο 114 ευρώ.

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015. Οι τιμές αφορούν το μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο και προκύπτουν από τις τιμές που εντοπίζονται για τους μήνες Ιούλιου και Αύγουστο 2015.

 

Οι 10 διεθνείς προορισμοί που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες για το καλοκαίρι του 2015 και οι μέσες τιμές τους

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.