Quantcast
Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν και φέτος την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν και φέτος την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Λίγο πριν το καλοκαίρι οι τουριστικές κρατήσεις στη Γερμανία αυξάνονται καθημερινά. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις εκπροσώπων του ελληνικού τουριστικού κλάδου για δραματική μείωση των κρατήσεων προς την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ σε κλασικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επαληθεύεται στην πράξη τουλάχιστον αναφορικά με τα στοιχεία που προκύπτουν από γερμανούς τουριστικούς πράκτορες.

Αντίθετα, όπως δήλωσε στο dpa εκπρόσωπος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV «οι αριθμοί των κρατήσεων ξεπερνούν τους περσινούς, που είχαν καταγράψει ρεκόρ».

Σύμφωνα με στοιχεία του DRV παραδοσιακά πρώτοι στις προτιμήσεις των Γερμανιών τουριστών ελληνικοί προορισμοί παραμένουν η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η Κέρκυρα. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Σάμο και την Κω, κυρίως λόγω της αθρόας άφιξης στα δύο νησιά προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία και άλλες εστίες μεγάλων κρίσεων.

H Eλλάδα επωφελείται από την πτώση της ζήτησης για Τουρκία

Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Καταναλωτικών Ερευνών GfK, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις προς την Ελλάδα θα σημειώσουν άνοδο σε σχέση με την περσινή θερινή τουριστική σαιζόν. Αυτή η άνοδος οφείλεται εν μέρει και στην πτώση της ζήτησης προς την Τουρκία, εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

Οι κρατήσεις προς τουρκικούς τουριστικούς προορισμούς παρουσιάζουν ήδη κατακόρυφη πτώση, όπως διαφαίνεται ήδη από στοιχεία του διεθνούς τουριστικού ομίλου Thomas Cook, που παραδοσιακά είναι «νούμερο ένα» στην παροχή τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και της γερμανικής TUI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2015 η Τουρκία κατείχε την τρίτη θέση στον κατάλογο των αγαπημένων τουριστικών προορισμών των Γερμανών. Αντίστοιχα μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση και προς την Αίγυπτο, για παρόμοιους λόγους. Από την άλλη πλευρά το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση προς ισπανικούς και πορτογαλικούς προορισμούς, μεταβάλλοντας έτσι το τουριστικό τοπίο στη Μεσόγειο.

Πηγή: DW



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.