Quantcast
Οι νέοι προορισμοί στο πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών ξενώνων το 2015 - enikonomia.gr
share

Οι νέοι προορισμοί στο πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών ξενώνων το 2015

δημοσιεύτηκε:

Νέοι αγροτουριστικοί προορισμοί θα ενταχθούν το 2015 στο πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων στην Ελλάδα, Guest Inn.

Ειδικότερα, το 2014 το δίκτυο αριθμούσε 270 επιλεγμένους ξενώνες-μέλη σε όλη τη χώρα, με το 95% των μελών να ανανεώνει τη συνδρομή του κάθε έτος ενώ έχει ως στόχο για το 2015 να αυξήσει τα μέλη του στα 400.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι  το Guest Inn,  φέτος εντάσσει νέους προορισμούς όπως Καστοριά, Ναύπακτος, Πάτμος,  Νότιο Πήλιο και η Κάρπαθος με ένα πρότυπο οικολογικό κατάλυμα, ενώ για πρώτη φορά η Μύκονος εμφανίζεται στο δίκτυο δίνοντας μια διαφορετική εναλλακτική επιλογή.

 Ακόμη η ενδυνάμωση περιοχών όπως η Κρήτη, η Ρόδος, τα Κύθηρα, η Κίμωλος και γενικότερα οι Κυκλάδες αποτελούν τους αγαπητούς προορισμούς των γαλλόφωνων ταξιδιωτών,σύμφωνα με το δίκτυο.

Οι κρατήσεις στο δίκτυο κινούνται αυξητικά κυρίως από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία αλλά και από Αυστρία, Ολλανδία, ενώ δεν παρατηρείται μείωση ή ακύρωση κρατήσεων.

Το δίκτυο Guest Inn θα συμμετάσχει φέτος  στο πρόγραμμα SeniorsGoRural – SenGor, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Eurogites, που στοχεύει στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού κοινού. Το κοινό αυτό απευθύνεται σε ηλικίες 55-65 και θεωρείται πολύ σημαντικό γιατί διαθέτει υψηλό κασσέ, μεγάλη γεωγραφική κάλυψη, ταξιδεύει τη  οικονομική περίοδο, λάτρεις της φύσης  και έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την τουριστική περίοδο των καταλυμάτων της υπαίθρου.

Μεταξύ άλλων το Guest Inn εφάρμοσε και το on-line booking με την τεχνική υποστήριξη της Web Hotelier συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες με την παράδοση των ξενώνων του. Επιπλέον το δίκτυο ενδυναμώνει τις Β2Β on-line συνεργασίες με θεματικά τουριστικά γραφεία του εξωτερικού όπως το Comptoir des Voyages και ανοίγει τις νέες προοπτικές σε δυναμικές αγορές όπως αυτή των Σκανδιναβικών χωρών με την υποστήριξη της North Event. Η  Guest Inn θα συμμετάσχει στην 2η έκθεση Grekland Panorama  που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη από τις 13 έως 15 Φεβρουαρίου 2015.

Τέλος το δίκτυο αυτό ετοιμάζει και το νέο του site  το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τεχνολογικές καινοτομίες προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω την επισκεψιμότητα και τις κρατήσεις για όλους τους ξενώνες της Ελλάδας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.