Quantcast
Οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του yachting στην Ανατολική Μεσόγειο - enikonomia.gr
share

Οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του yachting στην Ανατολική Μεσόγειο

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα θα παρευρεθούν τον Μάιο, στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως για να συμμετάσχουν στο συνέδριο της Cruise Lines International Association (CLIA), «3ο Posidonia Sea Tourism Forum»,  όπου θα συζητηθούν  «οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του yachting στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το συνέδριο αυτό θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως 27 Μαΐου 2015, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Τα στελέχη των εταιρειών που θα συμμετάσχουν λοιπόν στην εκδήλωση θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με  μέλη της Κυβέρνησης, με εκπροσώπους λιμενικών αρχών, με εκπροσώπους εμπορικών επιμελητηρίων αλλά και με  προμηθευτές  της Ανατολικής Μεσογείου που εμπλέκονται στην λειτουργία της κρουαζιέρας.  

Όμως στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν  και ηγετικά  στελέχη του κλάδου του yachting,( όπως εκπρόσωποι  των ενώσεων MYBA και ICOMIA).

Επιπλέον χρυσοί χορηγοί του 3ο Posidonia Sea Tourism Forum»  είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, αργυρός χορηγός είναι η Air France-ΚLΜ-Delta και χάλκινος χορηγός είναι η Celestyal Cruises.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι 800 επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις για ουσιαστικά θέματα που αφορούν το μέλλον αυτού  του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Μάλιστα η εκροή της διεθνούς κρουαζιέρας προς την ευρωπαϊκή οικονομία αγγίζει μόλις τα 39,4 δισεκατομμύρια  ευρώ ετησίως, ενώ έχει δημιουργήσει 339.000 θέσεις εργασίας.

Μεταξύ άλλων ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια, Θεόδωρος Βώκος,  ανέφερε ότι: «η απόφαση της CLIA Ευρώπης να επιλέξει το Συνέδριό μας για αυτή τη σημαντική συνεδρίαση αναδεικνύει το πόσα βήματα μπροστά έχουμε κάνει από την πρώτη διοργάνωση του Posidonia Sea Tourism Forum, το 2011».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: « χάρη στη συμμετοχή των μεγαλυτέρων εταιρειών των κλάδων που απαρτίζουν τον Θαλάσσιο Τουρισμό και τη διεθνή φήμη των ομιλητών, η ανά διετία αυτή εκδήλωση έχει μετατραπεί σε μια ευκαιρία που περιμένει εναγωνίως η διεθνής κοινότητα επαγγελματιών της κρουαζιέρας και του yachting που εύκολα διακρίνουν τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή μας.».

Στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum» θα μιλήσουν λοιπόν  εκπρόσωποι Εταιρειών Κρουαζιέρας, εκπρόσωποι Λιμανιών, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Ενώσεων, εκπρόσωποι Μαρινών και Yachting ενώ θα υπάρξει και σεμινάριο τροφοδοσίας  κρουαζιερόπλοιων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.