Quantcast
Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας στον τουριστικό κλάδο - enikonomia.gr
share

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας στον τουριστικό κλάδο

δημοσιεύτηκε:

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στον τουριστικό κλάδο θα εξεταστούν στο συνέδριο που θα προαγματοποιηθεί στην Αθήνα από 10 έως και τις 13 Μαΐου με τίτλο: «Ρωσία-Ελλάδα: Προοπτικές συνεργασίας στον τουρισμό» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας και του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι:«Στο συνέδριο αυτό, οι εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς θα παρουσιάσουν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, ενώ θα δοθεί έμφαση και στη πιθανότητα διεύρυνσης των διμερών σχέσεων συνεργασίας στον τομέα του  τουρισμού. Πάντως εξαιτίας της ισοτιμίας του ρουβλίου, οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία προς την Ελλάδα είχαν σημειώσει μείωση 48% το 9μηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2014».

«Ωστόσο, φέτος οι προβλέψεις του ΕΟΤ κάνουν λόγο για ανάκαμψη των ροών από τη Ρωσία στα επίπεδα του 2013. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι Έλληνες ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές για τους Ρώσους τουρίστες σε δημοφιλείς για τη συγκεκριμένη αγορά all inclusive μονάδες. Επιπλέον, η Ελλάδα αύξησε τον αριθμό των μακροχρόνιων βίζα που εκδίδει στους Ρώσους και εγκαινίασε νέα κέντρα βίζα αυξάνοντας τους υπαλλήλους στα ήδη υπάρχοντα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 7% κατά το περασμένο 9μηνο. Η  Ρωσία σκοπεύει να ανοίξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει περαιτέρω ώθηση στα ταξίδια αυτά», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων στο συνέδριο αυτό συμμετάσχουν οι παρακάτω φορείς:

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Oleg Safonov, την ηγεσία της Ένωσης της Ρωσικής Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας (RUTI), τουριστικούς πράκτορες, τουρ οπερέιτορ και ειδικούς καθώς και από κέντρα τουριστικής πληροφόρησης.

Ενώ από πλευράς Ελλάδας το παρών θα δώσουν η ηγεσία του υπουργείου, ο ΕΟΤ, αλυσίδες ξενοδοχείων και λοιποί τουριστικοί οργανισμοί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.