Quantcast
Ολγα Κεφαλογιάννη: «Βαρόμετρο ο συνεδριακός ιατρικός τουρισμός» - enikonomia.gr
share

Ολγα Κεφαλογιάννη: «Βαρόμετρο ο συνεδριακός ιατρικός τουρισμός»

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Στον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο συνεδριακός ιατρικός τουρισμός στην ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

 

Η αστάθεια πλήττει τα συνέδρια


Η Ολγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου για το Συνεδριακό Τουρισμό, με Μητροπολιτικά Κέντρα και άρτιες περιφερειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής. «Ο Συνεδριακός Τουρισμός καλύπτει το 3-4% του αριθμού των αφίξεων ξένων τουριστών διεθνώς και το 6-7% της συνολικής ροής τουριστικού συναλλάγματος. Κάθε σύνεδρος υπολογίζεται ότι δαπανά 5-7 φορές περισσότερα χρήματα από έναν κοινό επισκέπτη, είπε η υπουργός Τουρισμού» σημείωσε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός αποτελεί βαρόμετρο και αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια Χώρα. «Συνέδρια δεν διεξάγονται όπου υπάρχει αστάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Προτεραιότητες


Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για την προώθηση του Ιατρικού και Ιαματικού Τουρισμού, έδωσε έμφαση στην ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 24/2011 για την ασφαλιστική κάλυψη ασθενών σε χώρες της Ευρώπης, τους Νόμους 4179/2013 και 4276/2014 και την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού. «Δημιουργήσαμε τα θεσμικά εργαλεία και τους όρους άσκησης του Ιατρικού Τουρισμού, θεσπίσαμε Μητρώο Παρόχων, πιστοποιήσεις και ελέγχους», υπογράμμισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προτεραιότητες του υπουργείου:

– Ο κεντρικός συντονισμός της προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο αλλά και η συνεργασία με επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, και με ομογενείς επιστήμονες που μπορούν να καταστούν πρεσβευτές της προσπάθειας υλοποίησης μιας κοινής στρατηγικής.

– Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η μείωση της εποχικότητας με προώθηση θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού,

– Ο Τουρισμός Πόλεων και η νέα εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, με την καθιέρωσή τους ως City Break τουριστικών και συνεδριακών προορισμών.

– Η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών των πόλεων και οι συνεδριακές δομές στα ξενοδοχεία, αλλά και τα έργα στο Φαληρικό Δέλτα όπου δημιουργείται ένα νέο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο για την Αττική, ώστε να καταστήσει την Αθήνα υποψήφιο προορισμό για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων όλους τους μήνες του έτους.

– Η επένδυση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου επιστημονικού Ιατρικού δυναμικού, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, και

– Η τόνωση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.