Quantcast
Ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo '14 - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo ’14

δημοσιεύτηκε:

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo ’14
Στην έκθεση συμμετείχαν:

• 162 εκθέτες από όλες τις κατηγορίες τουρισμού
• 74 hosted buyers από 25 χώρες
• Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 2.600 Β2Β meetings
• Περισσότεροι από 6.650 ήταν οι επισκέπτες της Έκθεσης

Τα πολύ καλά επαγγελματικά αποτελέσματα και τα θετικά σχόλια εκθετών, επισκεπτών και Hosted buyers σφράγισαν την επιτυχία της Διεθνούς Έκθεσης Greek Tourism Expo η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, στο Metropolitan Expo 5-7 Δεκεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους : ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Γεν. Δ/ντής του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, το μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ κα Χριστίνα Τετράδη, ο Γεν. Δ/ντής του ΣΕΤΕ κ. Αλ. Λαμνίδης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δ. Παντερμαλής, κ.α.

Η διοργανώτρια εταιρία Leaderexpo διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε από την έλλειψη μιας επαγγελματικής τουριστικής έκθεσης στην Αθήνα η οποία βέβαια ενδιαφέρει και όλη την χώρα, τόλμησε και διοργάνωσε την 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Greek Tourism Expo”
Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος προκαθορισμένων ραντεβού, οι εκθέτες είχαν προγραμματίσει 2072 ραντεβού με τους Hosted Buyers. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όμως των Β2Β Meetings, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2600 ραντεβού αφού
το ενδιαφέρον των hosted buyers για γνωριμία με τους εκθέτες ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 6.650 επισκέπτες και τα στατιστικά στοιχεία
δείχνουν τον καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα της έκθεσης διότι από το σύνολο των επισκεπτών το 45% ήταν επαγγελματίες από τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, το 38% εταιρίες από το χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως του θαλάσσιου τουρισμού και άλλων, και το 17% από εταιρίες που έχουν έμμεση σχέση με τον τουρισμό όπως εταιρίες marketing, εταιρίες ηλεκτρονικού τουρισμού, τρόφιμα και ιδιώτες.

“Με το σύνθημά μας “Come to meet the Greeks” η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε για την καθιέρωση μίας μεγάλης διεθνούς έκθεσης τουρισμού στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω τον ρόλο-κλειδί της εταιρείας Τravel Media Applications, η οποία επέλεξε με αποτελεσματικό τρόπο τους κατάλληλους και διεθνώς γνωστούς Hosted Buyers” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Leader Expo κ. Χ. Παπαδιώτης.
Kλείνοντας δε τόνισε ότι “ Φέτος κάναμε μια καλή αρχή, όμως έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά ακόμα έτσι ώστε η 2η Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM Expo να παρουσιάσει μεγαλύτερη δυναμική και επιτυχία με πολύ περισσότερους εκθέτες και Hosted Buyers”.

Με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και σημαντικότατους ομιλητές πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης που διοργάνωσαν ο ΣΕΤΕ και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.
Επίσης το 2ο Συνέδριο DIGI.TRAVEL για τον ηλεκτρονικό τουρισμό και το Forum EYCLUB για τον Ιατρικό Τουρισμό οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην έκθεση, σημείωσαν επίσης ιδιαίτερη επιτυχία συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ομιλητών και συμμετεχόντων.

Η 2η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISΜ Expo θα πραγματοποιηθεί 4- 6 Δεκεμβρίου 2015, στο Metropolitan Expo.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.