Quantcast
Παραχώρηση αιγιαλού στη μεγάλη επένδυση στην Ίο - enikonomia.gr
share

Παραχώρηση αιγιαλού στη μεγάλη επένδυση στην Ίο

δημοσιεύτηκε:

Το δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού, παραλίας και θαλασσίου χώρου για την εκτέλεση του έργου “Σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων στη θέση Κουμπάρα – Διακοφτό Νήσου Ίου” στην εταιρεία 105 Α.Ε. παραχωρείται με υπουργική απόφαση, που υπογράφουν οι υπουργοί Τρύφων Αλεξιάδης -αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Τσιρώνης -αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας.

Το αντάλλαγμα χρήσης για τα έργα, που θα γίνουν στην παραλία (κυματοθραύστης, τεχνητή παραλία στον όρμο Μανιάτα, τεχνητή παραλία στον όρμο Κουμπάρα, κρηπιδώματα, έργο αφαλάτωσης, κ.λ.π.) ορίστηκε σε  154.415 ευρώ τον πρώτο χρόνο και για την επόμενη 5ετία θα υπάρχει τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Η επένδυση προβλέπει τα ακόλουθα έργα, δραστηριότητες και εγκαταστάσεις:

Σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, το οποίο περιλαμβάνει:1. Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*)

2. Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες3. Κέντρο αναζωογόνησης (spa)Λοιπά υποστηρικτικά έργα:

1. Μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής πόσιμου νερού περίπου 300 κυβικών μέτρων ημερησίως, καθώς και δεξαμενή συγκέντρωσης του νερού.

2. Λιμενικά έργα τα οποία περιλαμβάνουν:-Κρηπίδωμα εξυπηρέτησης σκαφών μεταφοράς πελατών.

Πρόκειται για κρηπίδωμα στη νότια παράκτια ζώνη του ακρωτηρίου Διακοφτό με μήκος μετώπου παραβολής 30m και ωφέλιμου βάθους 4,5m.

Η γραμμή παραβολής διατάσσεται παράλληλα και σε απόσταση 15m περίπου από την ακτογραμμή.-Τεχνητή παραλία- Όρμος Κουμπάρα.

Η παραλία διαμορφώνεται από δύο εγκάρσιους προβόλους στην ακτή καθώς και από ύφαλο ανα βαθμό που διατάσσεται παράλληλα από την ακτογραμμή.

3. -Τεχνητή παραλία – Όρμος Μανιάτα

Η παραλία διαμορφώνεται σε συνδυασμό με παράκτια έργα και συγκεκριμένα με δύο ύφαλους αποσπασμένους κυματοθραύστες σε απόσταση 165m περίπου από την υφιστάμενη ακτογραμμή σε βάθος -7.00m με στάθμη στέψης στα -0.30m, καθώς και αναβαθμό που διατάσσεται παράλληλα από την ακτογραμμή.

Η παραλία διαμορφώνεται με δάνειο αμμώδες υς υλικό το οποίο εγκιβωτίζεται στην προσήνεμη πλευρά της με ύφαλο αναβαθμό.3. Έργο λειτουργικής σύνδεσης της χερσονήσου Διακοφτού με την ενδοχώρα.

4. Κολυμβητικές δεξαμενές.

5. Εσωτερικό οδικό δίκτυο.

6. Εσωτερικά δίκτυα υποδομών (δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης) για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εγκαταστάσεων.

7. Έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών.Επιτρεπόμενοι όροι δόμησης- Γενική διάταξη κτιρίων και εγκαταστάσεων-8. Χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών.9. Λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις (αποθήκες, υποσταθμός ΔΕΗ, κλπ)Τα παραπάνω έργα και δραστηριότητες θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν σε επιφάνεια 181.627,16 τ.μ, τμήμα ευρύτερης έκτασης γηπέδου επιφανείας 275.642,50τ.μ., στην οποία περιλαμβάνεται έκταση χορτολιβαδικής μορφής 86.577,50τ.μ και οριοθετημένο ρέμα 7.457,84τ.μ.

Η επιτρεπόμενη δόμηση υπολογίζεται στην επιφάνεια των 181.627,16τ.μ και ανέρχεται σε 18.162,72 (μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,10).

Το επιτρεπόμενο ποσοστό μεταβίβασης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών καθορίζεται σε 40% της συνολικής δομούμενης επιφανείας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.