Quantcast
Πελοπόννησος: « Συνεχώς αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός» - enikonomia.gr
share

Πελοπόννησος: « Συνεχώς αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός»

δημοσιεύτηκε:

«Συνεχώς αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός” χαρακτηρίστηκε η Πελοπόννησος στην στην πρώτη περιφερειακή συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον εκπρόσωπο του ΣΕΤΕ στα γραφεία της Περιφέρειας.

ο κ. Τατούλης συμπλήρωσε ότι: «Η Πελοπόννησος έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και η Περιφέρεια έχει υψηλούς πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους. Γι’ αυτό επιδιώκουμε στοχευμένη συνεργασία για να ενισχύσουμε την πολιτική προσπάθειά μας».

Αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 ο κ.Τατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε δράσεις, με συμπράξεις και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, με μόχλευση των πόρων. Η επιλογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη νέα προγραμματική περίοδο εστιάζεται στο τρίπτυχο τουρισμός – αγροτική οικονομία – διατροφή». 

«Ο ΣΕΤΕ θα πρέπει να δει τις ανάγκες του Ταμείου Γιούνκερ,το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη μόχλευση των πόρων με αναπτυξιακή προοπτική», κατέληξε ο ίδιος.

Ο κ.Τατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η τουριστική οικονομία είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της χώρας, αφού αποτελεί από τις πιο σοβαρές παραγωγικές δυνάμεις της και βασικός πυλώνας που κρατά ζωντανή της ελληνική οικονομία».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι  επιτυχίες οφείλονται στις ενέργειες της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και των τουριστικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο».

«Ο στόχος των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016 είναι εφικτός, γιατί αποδείξαμε ότι το μπορούμε με την εξωστρέφειά μας και με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών», τόνισε με έμφαση.

 Ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε: «Την ανάγκη προσαρμογής του πολιτικού και θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στις αλλαγές της τουριστικής αγοράς. Με δεδομένο ότι η κεντρική κυβέρνηση θα ασχολείται για πολλά χρόνια με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, οι Περιφέρειες είναι αυτές που μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση με την εξωστρέφειά τους και με την ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.