Quantcast
Περιφέρεια Αττικής: Νέο σχέδιο δράσης για την προσέλκυση τουριστών - enikonomia.gr
share

Περιφέρεια Αττικής: Νέο σχέδιο δράσης για την προσέλκυση τουριστών

δημοσιεύτηκε:

Το στοίχημα της αύξησης ξένων τουριστών μέσα στην επόμενη τετραετία φιλοδοξεί να κερδίσει η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ρένα Δούρου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η αύξηση των ξένων τουριστών στην περιφέρεια Αττικής θα επιτευχθεί με την κατάρτιση του νέου στρατηγικού σχεδίου δράσης για την τουριστική της προβολή.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επισήμανε στην εκδήλωση ότι: «Η Περιφέρεια δεν έχει λάβει μέρισμα από την παρούσα άνοδο. Ο “Καλλικρατικός νόμος” δεν έχει σε έκταση δράσεις τουριστικής προβολής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την υφιστάμενη γραφειοκρατία. Το νέο σχέδιο τουριστικής δράσης προβλέπει τη συντονισμένη δράση των εμπλεκομένων με τα τουριστικά δρώμενα (δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς) γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι: «Το αρμόδιο υπουργείο εργάζεται προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ενώ ήδη έχει πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα».

«Το 2015 ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να αγγίξει τα 26 εκατομμύρια τουρίστες,ενώ για το 2016 αναμένεται ναείναι μία εξίσου καλή χρονιά.

Στόχος του υπουργείου είναι η αναρρίχηση της χώρας μας στην πεντάδα των πιο δημοφιλών χωρών παγκοσμίως», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.