Quantcast
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Έναρξη του προγράμματος διευκόλυνσης Visa από Τουρκία - enikonomia.gr
share

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Έναρξη του προγράμματος διευκόλυνσης Visa από Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (Visa Schengen) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου μέσω της επιστολή της για  το διάστημα (από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο).

Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα νησιά:Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελλόριζο, για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο. Ακόμη την επιστολή της κ. Καλογήρου συνυπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος και απευθύνεται προς:  τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, την Αναπληρώτρια Υπουργό αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Μάλιστα η επιστολή αναφέρει ότι: «Επειδή η περαιτέρω καθυστέρηση ή ακόμη χειρότερα η μη έναρξη του προγράμματος θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό των νησιών μας φέτος, σας παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά, αλλά και για την άμεση ανάληψη, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε το ταχύτερο δυνατόν να αρχίσει και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα».

 Ακόμη η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επισημαίνει ότι: «Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην οικονομική ζωή των νησιών είναι η μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποτέλεσμα της αρνητικής δημοσιότητας, αλλά και της παραπληροφόρησης. Αυτό καθιστά απολύτως απαραίτητη την αξιοποίηση κάθε εναλλακτικής εισροής τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα την αύξηση του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.