Quantcast
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συμμετοχή σε διεθνή έκθεση κρασιού της Γερμανίας - enikonomia.gr
share

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συμμετοχή σε διεθνή έκθεση κρασιού της Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρασιού της Γερμανίας «Prowein 2015», συμμετείχε ενεργά η  Περιφέρεια της Πελοποννήσου (Αρκαδία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Κορινθία και  Αργολίδα).

Η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2015 στο Ντίσελντορφ, όπου ο  Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης είχε επαγγελματική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του οργανισμού Messe Dusseldorf, Χάνς Βέρνερ Ράινχαρντ.

Στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας στην οργάνωση εκθεσιακών χώρων στην Πελοπόννησο, αλλά και η  υποστήριξη των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις εκθέσεις της Messe Dusseldorf.

Στην συνέχεια ο κ. Τατούλης  συναντήθηκε  με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντύσελντορφ, Γρηγόρη Δελαβέκουρα και τον Εμπορικό Ακόλουθο, Ιάκωβο Κολλάρο, με τους οποίους επιβεβαιώθηκε η υψηλού επιπέδου συνεργασία σε κοινές δράσεις και συμφωνήθηκε η περαιτέρω επέκτασή της.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισήμανε: «καθιερώνουμε την ταυτότητα της Πελοποννήσου, ισχυροποιούμε τη θέση μας στις διεθνείς αγορές και συνεχώς κατακτούμε νέες».

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «βασική στόχευση της στρατηγικής της Περιφέρειας είναι αφενός η πιστοποίηση των προϊόντων της Πελοποννήσου ως ποιοτικών προϊόντων και η ταξινόμησή τους σύμφωνα με την αξία τους στη διατροφική αλυσίδα και  αφετέρου η υποστήριξη της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων».

Ενώ στους  δημοσιογράφους  δήλωσε ότι: «τα Πελοποννησιακά κρασιά διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά» και  συνέχισε διευκρινίζοντας ότι: «υπάρχει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των εξαγωγών τους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.