Quantcast
Περίπου 1,5 δισ. ταξιδιώτες ο παγκόσμιος τουρισμός το 2017 - enikonomia.gr
share

Περίπου 1,5 δισ. ταξιδιώτες ο παγκόσμιος τουρισμός το 2017

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 1,5 δισεκατομμύριo ταξιδιώτες αναμένεται να καταγράψει ο παγκόσμιος τουρισμός  το 2017, σύμφωνα με έρευνα του προμηθευτή επίπλωσης για ξενοδοχεία και εστιατόρια, «Nerval».

Πρόκειται  για την εκρηκτική ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού, καθώς την περίοδο αυτή προβλέπεται να καταγραφούν περισσότεροι από 292 εκατομμύρια ταξιδιώτες  από ό,τι σήμερα.

Ήδη, η τουριστική βιομηχανία στηρίζει 1 στις 11 θέσεις εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τους ταξιδιώτες με μεγάλα βαλάντια ή τις ακριβές διακοπές των γαμήλιων ταξιδιών σε εξωτικούς παραδείσους, αλλά από πιο προσιτά  πακέτα διακοπών, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι τουρίστες να ταξιδεύουν  τουλάχιστον μία φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Μέσα στα ερχόμενα 15 χρόνια, 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να διεισδύσουν στην μεσαία τάξη της Κίνας, κάτι που συνεπάγεται μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη σε μια ήδη επικερδή αγορά. Το Ντουμπάι έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στη βιομηχανία αερομεταφορών του, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τα πλεονεκτήματα της γρήγορης ανάπτυξης.

Η αύξηση των ανθρώπων που ταξιδεύουν, δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία για τον κλάδο της φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να  δημιουργηθεί ένα κύμα νέων ξενοδοχείων που ανοίγει φέτος (δηλαδή 1,3 εκατομμύρια  δωμάτια ξενοδοχείων). Ωστόσο, ο κλάδος των ξενοδοχείων χρειάζεται να κατανοήσει σε βάθος τις ομάδες πελατών του και να εστιάσει στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για κάθε επισκέπτη..

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.