Quantcast
Πλούσιοι τουρίστες στην Κέρκυρα παρά τον θόρυβο των capital controls - enikonomia.gr
share

Πλούσιοι τουρίστες στην Κέρκυρα παρά τον θόρυβο των capital controls

δημοσιεύτηκε:

Την αισιόδοξη εικόνα του τουρισμού της Κέρκυρας, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός SkyNews, παρά τις  δραματικές εξελίξεις της  χώρας.

Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός προβάλλει την προς το παρόν παρουσία ξένων τουριστών, κυρίως με υψηλά εισοδήματα, στο νησί.

Πολλοί από τους ξένους τουρίστες του νησιού έχουν προβλέψει για τα επιπλέον μετρητά που θα έπρεπε να έχουν μαζί τους, ενώ το ρεπορτάζ δείχνει, ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι «business as usual», αρκεί οι τουρίστες να έχουν μετρητά, κάρτες και ασφάλιση.

 Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας δεν επικρατεί έντονα το φαινόμενο της ανησυχίας, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα. Και τα πολυτελή κότερα πλέουν στα ήρεμα νερά του νησιού του Ιουνίου.

Στο αεροδρόμιο, συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά τουρίστες, οι οποίοι έχοντας προβλέψει για μετρητά, όπως ισχυρίζονται, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για πιθανή έλλειψη ρευστότητας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.

Τέλος εστιάτορας του νησιού αναφέρει ότι: «αν οι τουρίστες έχουν περισσότερα μετρητά μαζί τους, τότε τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα και να αφήνουν και μεγαλύτερο φιλοδώρημα» και συνεχίζει λέγοντας ότι: «το θεωρεί ως μια θετική παράμετρο της κατάστασης».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.