Quantcast
ΠΟΞ: Η ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

ΠΟΞ: Η ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Τη συνεισφορά του Τουρισμού στην μεγέθυνση του ΑΕΠ των χωρών σε άμεση συνάρτηση με την περιφερειακή ανάπτυξη τους καταγράφουν οι φορείς του κλάδου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού (27η Σεπτεμβρίου),σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό, το βαθύτερο μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού – Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες, δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο. Για την Ελλάδα και ειδικά σε αυτό το περιβάλλον της βαθιάς κρίσης, ο τουρισμός έχει αποδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. 

Προσφέρει δε ευκαιρίες και στηρίγματα στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση και επιστροφής της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Παράλληλα οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι: «Η ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής οικονομίας. Είναι, ζωντανό κύτταρο του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού ιστού.

Είναι ένα από τα κομβικά επίκεντρα κάθε τόπου, συνεισφέροντας στην απασχόληση, στην κατανάλωση, στη δημιουργία εισοδήματος και ανάπτυξης.

Πολιτεία και ιδιωτικός τομέας, πρέπει να συνεργαστούν άμεσα και διεξοδικά, στην εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που αφενός μεν θα θωρακίσουν και θα υποστηρίξουν την ελληνική Ξενοδοχία, αφετέρου δε, θα μεγιστοποιήσουν τη συνεισφορά του κλάδου, διαχέοντας τα οφέλη της, σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας και της κοινωνίας».  

Τη δική της άποψη επί του θέματος εξέφρασε και η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος λέγοντας ότι: «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα ο Τουρισμός αποδεικνύεται στη σημαντικότερη πηγή εσόδων, στηρίζοντας πολλούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας και επιφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες μέσω της δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Ακόμη η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ), με αφορμή τον εορτασμό της 36ης επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού επισημαίνει ότι: «Η συμβολή των μικρών τουριστικών καταλυμάτων στη φιλοξενία των ξένων επισκεπτών της χώρας μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Ένα κομμάτι ενεργό στη γενική προσπάθεια αναβάθμισης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και στη γενική προσπάθεια ανάτασης της χώρας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.