Quantcast
Νέα έρευνα: Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα από τις διακοπές σου τον φετινό Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Νέα έρευνα: Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα από τις διακοπές σου τον φετινό Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρήματα από τις διακοπές τους τον φετινό Αύγουστο χωρίς να χάσουν ούτε ένα μπάνιο έχουν οι πολίτες, σύμφωνα με το Pricefox .

Το Pricefox σύγκρινε φέτος προορισμούς, εισιτήρια και περιόδους ώστε να ξοδέψει ο πολίτης τα χρήματά του σε δραστηριότητες και απολαύσεις κι όχι στην μετακίνησή του. Αναλυτικά:

Τιμές αεροπορικών για δημοφιλή νησιά σε 2 περιόδους του Αυγούστου

Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζει σημαντικά ανάλογα την περίοδο που θα τα κλείσει κανείς.

Για παράδειγμα αν θέλει κανείς να πάει  διακοπές την εβδομάδα του 15 Αύγουστου, τότε θα βρει τις τιμές των αεροπορικών αρκετά αυξημένες.

Αν, δηλαδή, θέλει να ταξιδέψει την Παρασκευή πριν το δεκαπενταύγουστο στις 11 του Αυγούστου σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Ικαρία, η Σάμος και η Μυτιλήνη, και να
γυρίσει την επόμενη Παρασκευή στις 18 Αυγούστου (δηλαδή να πάει ολόκληρη τη βδομάδα διακοπές) τότε θα πληρώσει πάνω από 200 ευρώ  για τα αεροπορικά εισιτήρια (με επιστροφή). Αντίθετα, αν ταξιδέψει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, τότε  μπορεί να εξοικονομήσει κανείς  έως και 40% σε ορισμένους προορισμούς όπως είναι η Μυτιλήνη.

Ενώ για την Ικαρία ή τη Σάμο τα εισιτήρια μετ’ επιστροφή είναι 25% φθηνότερα και φτάνουν τα 180 ευρώ  και 148 ευρώ  αντιστοίχως.

Αν και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά, κερδίζει κανείς μία μέρα παραπάνω διακοπών, αφού με το αεροπλάνο φτάνει  σε λιγότερο από 1 ώρα και με το πλοίο θέλει  πάνω από 6 ώρες.

Τιμές ακτοπλοϊκών από διαφορετικά λιμάνια

Αν αποφασίσει κανείς  να ταξιδέψει με πλοίο, θα πρέπει να διαλέξει προσεκτικά από ποιο λιμάνι θέλει να ξεκινήσει. Για παράδειγμα, θα βρει πιο φτηνά εισιτήρια για τη Νάξο, αν ξεκινήσει από τη Ραφήνα, ενώ για προορισμό την Πάρο κάποιες εταιρείες προσφέρουν πιο οικονομικά εισιτήρια για το λιμάνι του Πειραιά.

Αντίστοιχα, από προορισμούς με περισσότερα από ένα λιμάνι, μπορεί να βρει κανείς πολύ πιο οικονομικά εισιτήρια σε ένα από αυτά.  Για παράδειγμα, το λιμάνι της Κισσάμου έχει 60 ευρώ  φθηνότερα ακτοπλοϊκά για Πειραιά απ’ ό,τι το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι τιμές αυτές είναι για την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου.

Τιμές αεροπορικών για το εξωτερικό σε σε 2 περιόδους του Αυγούστου

Για όσους θέλουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό, μπορούν να βρουν αεροπορικά μέχρι 27o ευρώ  ανάλογα με την περίοδο που θα τα κλείσουν.
Για παράδειγμα, τη βδομάδα του δεκαπενταύγουστου που τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα, τα αεροπορικά για προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Βενετία, το Παρίσι και η Τουλούζη
είναι αρκετά πιο οικονομικά.

Για τη Μάλτα, ένας σχετικά πιο οικονομικός προορισμός, τα εισιτήρια την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είναι ακόμη πιο οικονομικά και μπορεί κανείς να πάει και να γυρίσει με 190ευρώ .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.