Quantcast
Πόσα ξοδεύουν οι τουρίστες στην Αθήνα - enikonomia.gr
share

Πόσα ξοδεύουν οι τουρίστες στην Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Τα χρηματικά ποσά που ξοδεύουν οι τουρίστες στην Αθήνα, αλλά και οι λόγοι που την επιλέγουν  ως τουριστικό προορισμό, δημοσίευσε η εταιρεία Gbr consulting. Η έρευνα  έγινε  για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής και Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο της «Έρευνας Ικανοποίησης Τουριστών και Απόδοση Ξενοδοχείων Αττικής».

Ειδικότερα, το 1/4  χρημάτων των τουριστών της Αθήνας,  ξοδεύονται για τα ψώνια τους , αφού από τα 110,5 ευρώ που δαπανά ο επισκέπτης της ελληνικής πρωτεύουσας καθημερινά,  το ποσό των 32 ευρώ αφορά τα ψώνια. Για αξιοθέατα και διασκέδαση, ο τουρίστας της Αθήνας ξοδεύει 17,5 ευρώ, ενώ  για εστιατόρια και καφέ σπαταλά 38,8 ευρώ.

Μάλιστα, τα έσοδα της Αθήνας από τους  ξένους τουρίστες, ανήλθαν  το 2014 στα 170,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την  έρευνα.

Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, το 75 % των επισκεπτών, θεωρεί ότι είναι σημαντικό, τα καταστήματα  να λειτουργούν και τις Κυριακές.

Επίσης, 6 στους 10 επισκέπτες, δήλωσαν ότι είχαν καλύτερη εμπειρία από τις προσδοκίες τους, καθώς αντίκρυσαν  πιο «φιλικούς και εξυπηρετικούς ανθρώπους και μια πόλη καθαρότερη από ό,τι περίμεναν», αλλά «παντού γκράφιτι και πολλή ζέστη».

Εν τω μεταξύ, οι τουρίστες  βαθμολόγησαν 7,8/10 την κουλτούρα, την συμπεριφορά των κατοίκων της  Αθήνας ,τη διασκέδαση, αλλά και  τους χώρους αναψυχή, ενώ η  ατμοσφαιρική ρύπανση, η  δημόσια καθαριότητα και η ηχορύπανση, βαθμολογήθηκαν κάτω  από το 6.

Με 7,6/10  βαθμολογήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών τους.  Με 7,5 είναι η βαθμολογία για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων αξιολογούνται με 8,4.

Μάλιστα  το 47% των επισκεπτών της πόλης προέρχεται από την Ευρώπη και το 30% έρχεται από τη Αμερική.

Το 74% αυτών των τουριστών, προτιμά την πρωτεύουσα της Ελλάδας για τους αρχαιολογικούς της χώρους και το πολιτιστικό της περιβάλλον, ενώ μόλις το 28% εντυπωσιάζεται από την  γαστρονομία και την διασκέδαση της  Αθήνας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.