Quantcast
Προσφορές της τελευταίας στιγμής ως δέλεαρ για τους ταξιδιώτες - enikonomia.gr
share

Προσφορές της τελευταίας στιγμής ως δέλεαρ για τους ταξιδιώτες

δημοσιεύτηκε:

Σε μία προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους ξένους επισκέπτες στις ελληνικές παραλίες οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προχωρούν σε εκπτώσεις έως 70% συγκριτικά με πέρυσι τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια όσο και στη διαμονή, γράφει στην βρετανική Telegraph ο Dan Hyde.

Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας σημειώνει πως μία πτήση με επιστροφή με προορισμό την Ελλάδα φέτος κοστίζει 181 λίρες κατά μέσο όρο, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή κόστιζε 335 λίρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Skyscanner.

Για «γενναίες εκπτώσεις» κάνουν λόγο οι φορείς του τουρισμού, με τον Bob Atkinson του Travelsupermarket.com να υπογραμμίζει: «Στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχουν πολύ καλές τιμές. Ετσι, αν θέλει κάποιος να κλείσει την τελευταία στιγμή κάποιο πακέτο για τις διακοπές του, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες!». Μάλιστα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, πως τα νησιά δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο η ηπειρωτική χώρα, καθώς η τοπική κοινωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική κίνηση των νησιών.

Την ίδια στιγμή, έντονο είναι το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Dan Hyde, κάνουν ουρές προκειμένου να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές βίλες που πωλούνται από επιφανείς Ελληνες. Εξοχικές κατοικίες σε Χαλκιδική και Σύρο έχουν διατεθεί στην αγορά σε τιμές χαμηλότερες έως και κατά 50% συγκριτικά με την αγοραστική αξία που είχαν στο παρελθόν. «Εάν μία βίλα στη Σύρο κόστιζε 1,6 εκατ. λίρες πριν από μερικά χρόνια, σήμερα πωλείται 800.000 λίρες», σημειώνει η Isabelle Razi, ιδιοκτήτρια της κτηματομεσιτιής εταιρείας IRM Aegean Estate.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να προσελκύσει τους επισκέπτες, ένας εκπρόσωπος του Vintage Travel στην Κρήτη δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα σούπερ μάρκετ γεμάτο από φρούτα, κρέας, λαχανικά, ποτά και προϊόντα περιποίησης.

 

Πακέτα με 200 λίρες

 

Δελεαστικές είναι και οι εκπτώσεις που προσφέρονται, με τις ταξιδιωτικές εταιρείες να προωθούν στους καταναλωτές λίστες με προσφορές της τελευταίας στιγμής. Σε μερικές περιπτώσεις δε, τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών διατίθενται με λιγότερες από 200 λίρες. Με έκπτωση 70% διαθέτει διαδικτυακά τα πακέτα του σε δημοφική ελληνικά νησιά ο tour operator Thomson, ενώ εκπτώσεις διατίθενται και όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν χωρίς να κλείσουν κάποιο πακέτο. Οι φορείς πιστεύουν πως οι κρατήσεις που προσφέρονται με εκπτώσεις θα βοηθήσουν στην επιμήκυνση της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, εκτιμώντας πως οι διακοπές των τουριστών θα διαρκέσουν έως και το φθινόπωρο.

 

Βρετανοί και Γερμανοί

σταμάτησαν τις κρατήσεις

 

Με βάση τη μηχανή αναζήτησης Skyscanner, το ενδιαφέρον των Βρετανών ταξιδιωτών έχει αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες, σε αντίθεση με τους Γερμανούς οι οποίοι δεν προχωρούν σε νέες κρατήσεις. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Opodo.de καταδεικνύει ξαφνική στασιμότητα στις πτήσεις από τη Γερμανία με προορισμό την Ελλάδα μετά την 26η Ιουνίου οπότε και υπήρξε ρήξη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους πιστωτές της. Από τις 27 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου οι κρατήσεις από τη Γερμανία εμφάνισαν μείωση που άγγιζαν κατά μέσο όρο το 35% σε ημερήσια βάση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014, ενώ μία μέρα η πτώση ξεπέρασε το 68%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.