Quantcast
Προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Σε προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού αναδεικνύεται η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στο πλαίσιο αυτό ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, συμμετείχε με ομάδα στελεχών, σε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιέννη, για την ανταλλαγή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στις πρακτικές που ακολουθούν η Ελλάδα και η Αυστρία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, οι συναντήσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων SRSS. Συγκεκριμένα ο κ. Τζιάλλας, συναντήθηκε με την Δρ. Angelika Liedler-Janoschik (Αντζέλικα Λίντλερ-Γιανόσικ), διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Τουρισμού του Αυστριακού Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Οικονομίας, την οποία ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην Ελλάδα και τους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Την ίδια στιγμή ο κ. Τζιάλλας είχε συνάντηση με την Δρ. Petra Stolba (Πέτρα Στόλμπα), CEO του Αυστριακού Οργανισμού Τουρισμού, όπου και εξετάστηκαν θέματα στρατηγικής και ενημέρωσης σχετικά με τις υλοποιούμενες δράσεις των εθνικών Οργανισμών Τουρισμού των δύο χωρών. Με τον Δρ. Christian Vanik, εκπρόσωπο το τομέα Τουρισμού του Αυστριακού Επιμελητηρίου Εμπορίου, ο κ. Τζιάλλας ενημερώθηκε για τη συνεισφορά του Αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην διαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, τονίζεται ότι τα γενικότερα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εξετάστηκαν στη συνάντηση του κ. Τζιάλλα με τον Δρ. Karl Wober, Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Modul της Βιέννης.

Τέλος στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ο κ. Τζιάλλας και τα στελέχη του υπουργείου επισκέφθηκαν την Κοιλάδα Wachau, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες προώθησης και προβολής της ως πρότυπο ενδογενούς και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.