Quantcast
Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάδειξη του Μαραθώνα - enikonomia.gr
share

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάδειξη του Μαραθώνα

δημοσιεύτηκε:

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Μαραθώνα με απώτερο στόχο τη διεθνή προβολή του Μαραθώνα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής που θα συμβάλλουν στην τουριστική της ανάπτυξης υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού Oλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Στόχος η προβολή της χώρας

Της Εύας Οικονομάκη

 

«Ο Μαραθώνας ως ιστορικό και φυσικό περιβάλλον, ως μεγίστης σημασίας και διεθνούς εμβέλειας περιοχή, με ισχυρό, παγκόσμιο brand name, αποτελεί και ένα πολύ δυνατό μέσο για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας», επεσήμανε η Ολγα Κεφαλογιάννη για να συμπληρώσει ότι το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στο Δήμο Μαραθώνα για την ανάληψη δράσεων εξωστρέφειας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα ενσωματώσουν στην επικοινωνία τους δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Μαραθώνα, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και την προσέλκυση επισκεπτών. Αναφερόμενη στη γενικότερη τουριστική πολιτική, η υπουργός Τουρισμού είπε: «Στόχοι της στρατηγικής μας, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, η είσοδος νέων τεχνολογιών στον Τουρισμό, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό».

 

Ηλίας Ψινάκης: Να γίνει ο Μαραθώνας ζώνη

για κινηματογραφικές παραγωγές

 

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ψινάκης πρότεινε να αξιοποιηθεί η περιοχή του Μαραθώνα και να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε ο Μαραθώνας να γίνει χώρος γυρισμάτων ξένων κινηματογραφικών παραγωγών. «Πρόκειται για μία συνεργασία στρατηγικής σημασίας. Ο Μαραθώνας αποτελεί διεθνή προορισμό», σημείωσε ο Ηλ. Ψινάκης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.